Den sosiologiske offentlighet

Blogge for Sosiologen?

Vi søker flere studentbloggere til sosiologen.no.
Tekst: Mathilde Aarvold Bakke

Jeg har vært med som blogger og bloggkoordsinator på sosiologen.no siden høsten 2014. Allerede før sosiologen.no ble lansert i januar 2015 var jeg med på å produsere innhold for siden og skrive blogginnlegg. Jeg alltid vært glad i å skrive og takket med en gang ja til å blogge når jeg ble spurt. Bloggformatet åpner for refleksjon, kreativitet og muligheten til å skrive om det jeg har lyst til. I motsetning til de fleste oppgaver man skriver som student er det ingen regler for hva du kan eller ikke kan skrive om. Det er opp til meg å velge hva jeg vil skrive.

Å BLOGGE: Å blogge på sosiologen er en fin måte å engasjere seg på som tar overraskende lite tid. Foto: Screenshot sosiologen.no

Tidligere savnet jeg ofte et sted jeg kunne dele det jeg brenner for innenfor sosiologien, Å dele det man skriver på Internett gir muligheten til å nå ut til et stort publikum. Å blogge på sosiologen.no gjør deg synlig i sosiologimiljøet. Ved å blogge kan jeg vise frem hvem jeg er og hva jeg driver med. Å blogge er også en fin måte å engasjere seg på som tar overraskende lite tid. Jeg tenker ofte over hva jeg vil skrive om neste gang før jeg begynner på innleggene mine og bruker mellom 15-30 minutter på å skrive selve innleggene.

 

Vil du blogge for sosiologen.no?
Som blogger inngår man i en rullerende ordning med studenter fra blant annet Oslo, Bergen og Trondheim. Innleggene skrives i klassisk bloggformat: Litt lettbeint, med flere bilder og ikke så lange tekster. Temavalget er fritt, men det skal være en blanding av faglig innhold og studieliv. Hva som prioriteres tyngst avhenger av dine interesser. Tanken er at leseren skal få et bilde av hvordan det er å studere sosiologi.

 

Lurer du på hvorfor andre har valgt å bli studentbloggere? Under kan du lese hvorfor nåværende studentbloggere har valgt å blogge på sosiologen.no:

anne hirrich

Dess mer man skriver, dess mer tankeaktivitet, og jeg liker denne formen for stimuli. Jeg vil også sette ord på mine tanker og opplevelser mer, og dele de med andre. – Anne, NTNU.

Nina Røkkum

Først og fremst synes jeg at sosiologi er spennende. I tillegg til dette liker jeg å skrive, og jeg tenker at blogging på sosiologen.no er god skrivetrening. Det er også godt med et avbrekk i masteroppgaveskrivinga. Ellers synes jeg at det er kult med en blogg med sosiologisk innhold. – Nina, NTNU.

Jeg blogger for sosiologen.no av to enkle grunner: Jeg liker å skrive og jeg liker sosiologi. – Silje, Universitetet i Bergen.

Kunne du tenke deg å blogge på sosiologen.no? Ta kontakt med bloggkoordinator Mathilde Aarvold Bakke på mathildeaar@gmail.com.

Mathilde Aarvold Bakke

Om Mathilde:

Mathilde Aarvold Bakke (25) er masterstudent i sosiologi ved Universitetet i Oslo.

Hun har en forkjærlighet for sosiale medier, microcelebrity og kultursosiologi. Mathilde er bloggkoordinator på sosiologen.no.

Les flere blogginnlegg av Mathilde her.

Del på Twitter
Del på Facebook
Del på LinkedIn
Del på E-post
Print

Søk