Møt studentbloggerne: Mathilde

Mathilde Aarvold Bakke er masterstudent i sosiologi og bloggkoordinator på sosiologen.no. Hun skriver master om bloggere og microcelebrity.

Mathilde Aarvold Bakke
NAVN: Mathilde Aarvold Bakke (25)
STUDIESTED: Universitetet i Oslo

Hvorfor blogger du på Sosiologen.no?
Jeg alltid vært glad i å skrive. Bloggformatet åpner for refleksjon, kreativitet og muligheten til å skrive om det jeg har lyst til. Ved å blogge kan jeg vise frem hvem jeg er og hva jeg driver med.

Hva var det som gjorde at du begynte å studere sosiologi?
I 2011/2012 studerte jeg journalistikk ved Norges Kreative Fagskole. På journalistikkstudiet hadde vi sosiologi som fag. Foreleseren snakket om Bourdieu, klasse og hvordan mediene er førende for den dominerende klassens ideologier. Jeg ble provosert, deretter interessert. Dette var noe jeg ville lære mer om. Høsten 2012 begynte jeg på sosiologi ved Universitetet i Oslo, forelsket meg i sosiologi og er fortsatt like forelsket.

Hva driver du med når du ikke studerer?
Finnes det noe annet her i verden enn sosiologi? Når jeg ikke studerer sosiologi blogger jeg for sosiologen, forsker på bloggere og microcelebrity, trener og… Henger med katten min.

Hvilken sosiolog ville du helst stått fast med i en heis?
Jeffrey Alexander. Vi kunne diskutert hvor sterkt det sterke programmet i kultursosiologien faktisk er og hvordan det kan benyttes i studier av sosiale medier.