Den sosiologiske offentlighet

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Vi trenger å høre til. #lagplass

oktober 10, 2023 @ 14:15 - 15:15

Fra venstre: Naida Ansar (foto: Lars Petter Pettersen/Cappelen Damm), Morten Thoresen (foto: Helen Mariussen/NRK), Laiba Khan (foto: UiO), Aud Valborg Tønnessen (foto:UiO).

Opplevelsen av å høre til er fundamental for oss mennesker – å bli sett, anerkjent og respektert i et fellesskap av andre like. Samtidig fører det med seg mye press om å passe inn i bestemte grupper og former. Denne panelsamtalen skal dreie seg om hvordan vi kan ta plass, lage plass, og finne tilhørighet, uten at det går på bekostning av hvem vi er.

Rektor ved UiO, Svein Stølen, vil holde en innledning og presentere panelet.

I panelet

  • Nadia Ansar, forfatter og psykolog med spesialkompetanse på emosjonsfokusert terapi og klinisk familiepsykologi. Tidligere i år ga hun ut boken «Min skam» (cappelendamm.no).
  • Morten Thoresen, landslagsutøver i bryting og har blant annet vunnet EM-gull og tre NM-gull. Han er godt kjent av mange fra TV-serien «Hodet i klemme» på NRK.
  • Laiba Khan, masterstudent i religion og samfunn ved UiO.
  • Aud Valborg Tønnessen, professor i teologi ved UiO. Hun er spesialist på norsk kirkehistorie og kirkelig bistandsarbeid. Aud vil lede dagens samtale.

Søk