Den sosiologiske offentlighet

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Gratis filmvisning med Tromsøsosiologene og Tromsø Filmklubb

februar 17 @ 15:00 - 17:00

Tromsøsosiologene, i samarbeid med Tromsø filmklubb, inviterer til gratis kino for medlemmer 17.februar kl. 15:00. Si ifra at dere er medlemmer av Tromsøsosiologene, og registrer dere på vei inn. Møt opp i god tid, da visningen starter presis. Ikke medlem enda? Meld deg inn her: https://sosiologen.no/vil-du-bli-medlem/

Om filmen: 

Goodbye Lenin! er en melankolsk komedie som tar for seg det nære forholdet mellom ei mor og hennes sønn, med det endrede Øst-Tyskland etter murens fall som bakteppe. Moren til Alexander, den overbeviste øst-tyske patrioten Christiane, får et hjerteinfarkt og havner i koma av sjokket. Når hun våkner åtte måneder senere, er alt i samfunnet rundt henne endret, muren har falt og vesten sniker seg sakte innpå. Sønnen Alexander prøver dermed på heroisk og rørende vis å gjenskape tiden før DDR ble oppløst, for å unngå at hun skal få seg et nytt sjokk. Med god hjelp av venner forsøker han å holde på fasaden, med de trygge daglige kommunistiske nyhetssendingene og produktene som hans mor er vant med, selv om dette blir vanskeligere og vanskeligere.

Denne filmen av Wolfgang Becker var en stor suksess i Tyskland da den kom ut. I rollen som Alexander møter vi Daniel Brühl, også kjent fra Inglourious Basterds (2009) og Rush (2013). Mange ble dratt mot filmen på grunn av lydsporet, som er med å fremheve det tragikomiske i historien. Musikken er komponert av den franske minimalistiske komponisten og multiinstrumentalisten Yann Tiersen, som også står bak musikken til Den fabelaktige Amélie fra Montmartre.

Søk