Den sosiologiske offentlighet

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

3 timer med Bernt Hagtvet om Hitlers vei til makten

april 27, 2023 @ 18:00 - 21:00

NOBEL PEACE TALKS: Nobels Fredssenter og Civita inviterer til samtale for å høre mer om hvordan Hitler kom til makten, hvordan det tyske demokratiet falt og ble til et diktatur.
Arrangementet vil være på norsk. Sikre deg billetter her:
https://ticket.nobelpeacecenter.org/…/3-timer-med…/
I januar 1933 overtok Adolf Hitler som rikskansler i Tyskland, og startet umiddelbart sin demontering av det tyske demokratiet gjennom å omgjøre landet til en ettpartistat. Hvordan maktet nazistene, via det parlamentariske demokratiet, å overta makten i Tyskland? Hvilke metoder brukte Hitler for å konsentrere makten rundt egen person og parti? Hvilke muligheter hadde opposisjonen til å hindre det tyske demokratiets sammenbrudd?
I år er det 90 år siden det 20. århundres mest fatale feilslutning. Møt professor Bernt Hagtvet I en 3 timer lang samtale med Civitas Eirik Løkke om nazismens vekst og fall og hva vi kan lære av å studere fascismen på 1930-tallet.
Arrangementet er en del av Nobel Peace Talks, Nobels Fredssenters arrangements-serie knyttet til fredsprisen 2022. Prisen gikk til Ales Bialiatski, Memorial og Center for Civil Liberties, som representerer sivilsamfunnet i Belarus, Russland og Ukraina. Nobel Peace Talks er støttet av Fritt Ord, Hydro og Reitan Retail.

Detaljer

Dato:
april 27, 2023
Tid
18:00 - 21:00
Hjemmeside:
https://fb.me/e/15KAG5ahs

Søk