Vinterseminaret 2019

Logo til Vinterseminaret 2019

Illustrasjon: Frederikke Becher Hermansen

Klasse og ulikhet

Både på sosiologen.no og i lokallagsmøter er «Klasse og ulikhet» blitt et levende debattema i 2018. I debatten lurer spørsmål om forholdet mellom struktur og aktør, metodiske tilnærminger og teoretiske perspektiver. Ved Vinterseminaret følger vi opp debatten og spør hvordan klasse og ulikhet utspiller seg på samfunnsområder som helse, utdanning og arbeid, og hvordan ulikhet fordeler seg geografisk.

I en samtid der mye får mer og lite får mindre, trengs sosiologiske innsikter mer enn noen gang. Vinterseminaret er en særlig god anledning til å spenne sosiologiens analytiske bue. På Golsfjellet ønskes både bevingede ord, nøkterne analyser og lyttende ører velkommen.

Hva kan norsk sosiologi bidra med overfor den hurtig økende ulikheten? Vi har fått hjelp av noen av landets fremste forskere og litt stjernedryss fra utlandet. Til Vinterseminaret 2019 kommer blant annet Shamus Khan, Mariya Bikova, Gunn Elisabeth Birkelund, Terje Eikemo, Magne Flemmen, Marianne Nordli Hansen, Marianne Takvam Kindt, Olaug Lian, Jørn Ljunggren, Mats Lillehagen, Julia Orupabo, Lennart Rosenlund, Johan Fredrik Rye og Karl Fredrik Tangen for å belyse ulike aspekter ved nåtidens klasse og ulikhet.

Kom du også, vi trenger din synsvinkel!

Praktisk informasjon

Vi skal i år være Storefjell resort hotell Golsfjellet, som kan nås med Bergensbanen.Hotellet ligger bare 20 minutter med buss eller fra Gol togstasjon. Fra Gardermoen er det i underkant av 3 timer med buss. Vi er opptatt av å forene norske sosiologer fra hele landet. Foreningen stiller derfor med egne busser fra Gardemoen og Gol togstasjon.

Seminaret starter fredag 2. februar kl. 12.00 og avsluttes søndag med generalforsamling i foreningen.

Priser:

Konferansedeltagelse og enkeltrom: kroner 4950 (samme pris for de som ønsker dobbeltrom).

I år har vi 15 subsidierte studentplasser på 2000 kroner. Universitetet i Oslo delfinansierer 10 og Universitetet i Bergen delfinansierer 5. Førsteperson til mølla for studenter fra disse institusjonene.

Mer info? Kontakt arrangementsansvarlig Kenneth Dahlgren på: kd@rodeo-arkitekter.no