AVLYST: Sosiologforeningens Vinterseminar 2022

Vinterens vakreste eventyr er endelig tilbake! Vinterseminaret 2022 inviterer til en utvidet sosiologisk diskusjon av temaet arbeid.

Når: Fredag 04.02.2022 – Søndag 06.02.2022
Hvor: Storefjell Resort Hotell

Norsk sosiologforening ønsker sosiologer og sosiologistudenter velkommen til Vinterseminar på Golsfjellet 4. – 6. februar 2022. I år inviteres det til en utvidet sosiologisk diskusjon av temaet arbeid.

 

Arbeid:

Som tema for seminaret fortsetter vi tradisjonen med å velge store sosiologiske begreper som vi tror vil engasjere mange både i og utenfor akademia. Temaet for Vinterseminaret 2022 er Arbeid. Arbeid har vært et viktig sosiologisk begrep, helt tilbake til Marx´s tid. Arbeid er strevsomt, fremmedgjørende, utbyttende, målrettet, produktivt, identitetsskapende; en kilde til inntekt, helse, og mening – men også sykdom, ulikhet, og urett. Arbeid er en menneskelig aktivitet og et begrep som gir sosiologer anledning til å trekke opp historiske linjer og klassiske problemstillinger, og som samtidig lar oss sette på dagsorden noen av de mest presserende samfunnsutfordringene i 2021. Klimaforandringer, arbeidsliv under en viruspandemi, teknologiutvikling og omstilling, integrering og utenforskap.

 

Arbeid er strevsomt, fremmedgjørende, utbyttende, målrettet, produktivt, identitetsskapende; en kilde til inntekt, helse, og mening – men også sykdom, ulikhet, og urett.

 

Program, påmelding og gruppesesjoner:

For mer informasjon om programmet for årets vinterseminar, påmelding og oversikt over gruppesesjonene, se full oversikt her!

 

 

Vel møtt!