Den sosiologiske offentlighet

Thea Næs Rabe er ny redaktør for sosiologen.no

Med bakgrunn fra statsvitenskap, journalistikk og kommunikasjon håper hun å kunne hun løfte frem sosiologien til et større publikum.

Foto av Thea Næs Rabe

Thea Næs Rabe er ny redaktør for sosiologen.no (foto: Røde kors).

– Mitt ønske er å fortsette å videreutvikle nettsiden, og jeg vil gjerne bringe det som er viktig med sosiologien ut til flere. Jeg vil gjerne også få jobbe langsiktig med redaksjonen og at vi sammen lager en best mulig platform for sosiologi i Norge, poengterer hun.

Thea er phd-stipendiat i sosiologi ved Nord universitet. Ideen til prosjektet kom til som en kombinasjon av hennes mastergrad i statsvitenskap  og jobben som kommunikasjonsrådgiver i Røde Kors.

– I prosjektet mitt ser jeg på nordmenn hjelper unge asylsøkere fra Afghanistan som har fått avslag på sin asylsøknad og som har dratt til andre europeiske land. Ideen oppsto da gjorde feltarbeid for masteroppgaven min i Paris, hvor jeg intervjuet i unge afghanere som hadde rømt fra Norge og endt opp i Frankrike.I Paris møtte jeg nordmenn som hjalp disse migrantene.

– Ettersom jeg også jobbet i Røde Kors med frivillig humanitært arbeid og migrasjon, så jeg denne saken fra flere sider, og var klar over utfordringene som humanitær sektor står ovenfor i dag, særlig når det gjelder migrasjon.

I tillegg har Thea solid medieerfaring, både fra journalistikkstudier i Volda, fra radio og NRK.

­­­– Selv om jeg er utrolig glad i å jobbe med kommunikasjon og media så har jeg savnet å jobbe mer faglig. Heldigvis fikk jeg muligheten av Nord universitet til å fortsette å studere det jeg er interessert i.

– Sosiologien kan gjerne ta større plass i offentligheten

Hva er sosiologiens utfordringer, sånn du ser det?

– Sosiologien kan gjerne ta større plass i offentligheten. Det er så mye interessante og viktige analyser av sosiologer som jeg savner å høre mer av. Sosiologisk kunnskap er viktig for allmennheten, ikke kun for de få. Jeg vil gjerne få muligheten til å bidra til å løfte frem norsk sosiologi til enda flere, forteller den vordende redaktøren.

Til slutt: Hva liker du å gjøre når du ikke jobber?

– Helt normale ting, tror jeg? Jeg tilbringer mye tid med venner, familie, og gjerne utendørs: i fjellet, ved sjøen og i marka. Jeg har blitt veldig glad i Bodømarka, avslutter hun.

Del på Twitter
Del på Facebook
Del på LinkedIn
Del på E-post
Print

Søk