Den sosiologiske offentlighet

Sosiologi i de nordiske landene er kartlagt

Kunne du tenke deg å studere sosiologi i et av de nordiske landene? Eller er du forsker på utkikk etter jobb?
TEKST: Magnus Heie Gregersen.
Bilder: Lærestedene som er omtalt.

Oversikten over læresteder finner du i kategorien «Student», og oversikten over forskningsinstitutter finner du i kategorien «Hva er sosiologi?». Begge kategoriene ligger i toppmenyen på forsiden av sosiologen.

Sosiologi i de nordiske landene

Formålet med arbeidet, som er igangsatt av sosiologen.no og finansiert Nordisk Sosiologforbund, er en institusjonell kartlegging av sosiologimiljøene i Norden: Hvor kan du studere sosiologi i de ulike landene? Hva slags forskning og faglig profil har de ulike lærestedene, og hvilke forskningsinstitutter er relevante for sosiologer?

Informasjonen er ment å gagne studenter som er interessert i sosiologi i Norden, forskere og øvrige interesserte og er et ledd i den pågående arbeidet med å utvikle sosiologen.no som en felles, nordisk plattform.

Universitetet i Lappland

Lærestedene i de nordiske landene har sine egne artikler med informasjon om studier og forskning, og er sortert på land. Her fra artikkelen om Universitetet i Lappland. Her finner du informasjon om mulighetene for å ta bachelorgrad, master, magister eller phd-grad, eller bare enkeltemner, i tillegg til informasjon om forskningen ved lærestedene.
FOTO: Universitetet i Lappland.

Artiklene om relevante forskningsinstitutter er i listeform og sortert etter land. De inneholder lenker og litt informasjon om den faglige profilen. Bildet er fra oversikten over svenske forskningsinstitutter.

Ser du noe som mangler fra listene over læresteder eller forskningsinstitutter? Eller har du tips til forbedringer? Ta kontakt med oss på redaktor@sosiologen.no

Del på Twitter
Del på Facebook
Del på LinkedIn
Del på E-post
Print

Søk