Den sosiologiske offentlighet

Podcastepisode om C. Wright Mills: Essays i sosiologi

I Cappelen Damms podcastserie "Cappelens upopulære podcast" kan du høre Rune Åkvik Nilsen i samtale med Magne Paalgard Flemmen om boken «Essays i sosiologi» av den amerikanske sosiologen C. Wright Mills.

Amerikaneren C. Wright Mills (1916-1962) var sosiologiens enfant terrible, en storkjeftet bråkmaker som la seg ut med alle, men han var også en visjonær tenker på vegne av sosiologien og samfunnsvitenskapene.

 

I denne episoden av Cappelens upopulære podkast kan du høre Rune Åkvik Nilsen i samtale med Magne Paalgard Flemmen om Mills’ bok «Essays i sosiologi», som denne våren ble utgitt i Cappelens upopulære skrifter. Boken er oversatt av Anders Dunker, og Rune Åkvik Nilsen har skrevet forordet. Boken er nr. 82 i serien.

Magne Flemmen og Rune Åkvik Nilsen på podcastinnspilling for å snakke om boken «Essays i sosiologi» av den amerikanske sosiologen C. Wright Mills.

Rune Åkvik Nilsen er sosiolog og professor ved Universitetet i Sørøst-Norge. Nilsen har engasjert seg i spørsmål knyttet til hva sosiologi er og bør være, noe som har ført ham tilbake til C. Wright Mills, og han har både skrevet et essay om Mills og valgt ut tekster til og skrevet forordet til denne utgivelsen.

 

Magne Paalgard Flemmen er professor i sosiologi ved Universitetet i Oslo.

 

 

Del på Twitter
Del på Facebook
Del på LinkedIn
Del på E-post
Print

Søk