Sosiologifestival 2019

Hvilke sosiale konflikter og skillelinjer er det som preger dagens Norge? Motvirker eller forsterker idretten sosial ulikhet? Hvordan kan vi best forstå høstens kommunevalg? Og hva er egentlig den kritiske sosiologens rolle i samfunnet?

Sosiologifestivalen i Trondheim

Den årlige Sosiologifestivalen avholdes 24 september på Lokal bar i Trondheim.

TID: 24.9. 10.00-23.00

STED: Lokal bar, Dronningens gate 12, 7011 Trondheim

Facebook-arrangement

Dette er noen av spørsmålene som står på plakaten når årets festival går av stabelen i Trondheim. Festivalprogrammet består av av paneldebatter, presentasjoner, faglige samtaler og musikalske innslag, og byr på en blanding av lokale og tilreisende sosiologiske forskere, studenter og samfunnsdebattanter.

Sosiologifestivalen ble startet i 2013 på initiativ av professor i sosiologi Aksel Tjora. I år arrangeres festivalen for syvende gang, og både det faglige og det sosiale står i fokus denne dagen. Sosiologifestivalen skal bidra til å bygge et faglig fellesskap blant samfunnsvitere på tvers av utdanningsnivå, institusjoner og interessefelt. Det er en sosial arena med rom for kritiske innspill, nysgjerrighet og nettverksbygging. I tillegg handler det om å fremme sosiologiens betydning i samfunnsutviklingen samt å gjøre den tilgjengelig for folk. Sosiologifestivalen er gratis for alle og strekker seg fra formiddag til utover kvelden. Festivalen er for deg som er interessert i sosiologi, som er samfunnsengasjert, og for deg som er nysgjerrig på hva sosiologer egentlig driver med.

Vi inviterer alle sosiologer og andre interesserte til årets Sosiologifestival til å bidra med festivalstemning og faglige diskusjoner. Kom, og bli kjent med folk og fag!

Festivalen finansieres av Sosiologiforeningen og Institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU.

Sjekk ut vår skrivekonkurranse.