Samtalemøte om Rasisme – med Mette Andersson

Norsk Sosiologforening avdeling Vestlandet inviterer Mette Andersson for et samtalemøte om hennes nyeste bok om rasisme.

Når: Onsdag 02.11.2022, kl. 18-19
Hvor: Amalies Hage,Bergen offentlige bibliotek

“Fra subtil nedvurdering i hverdagen, forbigåelse i arbeidslivet og hatefulle ytringer til brutal vold; rasisme finnes i mange forskjellige former og så godt som overalt i samfunnet. Hvorfor har rasismen overlevd til tross for at ideen om at det er mulig å inndele menneskene i ulike biologiske «raser» er skrotet av vitenskapen? Hva er opphavet til rasistiske ideologier, holdninger og adferd, og hva er konsekvensene for individ og samfunn?”

 

Dette skrives på bokomslaget til Mette Anderssons nye bok Rasisme. En innføring, en bok som ble utgitt i år og som du kan lese mer om her: https://www.fagbokforlaget.no/Rasisme/I9788245037388.

 

Onsdag 2. november, kl. 18-19 inviteres Mette Andersson av Norsk Sosiologforening til Amalies Hage (Bergen Offentlige Bibliotek) for et samtalemøte om hennes nyeste bok om rasisme. Samtalen ledes av Hans Marius Eitland Nagy, styreleder i Norsk Sosiologforening, avdeling Vestlandet.

 

Vi gleder oss og håper så mange som mulig, både sosiologer og andre interesserte, ønsker å ta turen. Inngang er gratis.

 

Velkommen!