Den sosiologiske offentlighet

Sosiolognytt #1-10

Hva synes minoritetsmiljøene om forskningen på dem, og hvordan responderer forskerne? Tone Maia Liodden intervjuer begge grupper. Les pdf her.

Skjermbilde 2016-06-25 kl. 16.34.38

Foto: Omslag til Sosiolognytt #1-2010

Starten på kanonarbeidet

Dette nummeret markerer begynnelsen av arbeidet med «norsk sosiologisk kanon», med en presentasjon av juryen og mandatet. Den består av Willy Pedersen (leder), Cathrine Holst, Ida Hjelde, Andreas Hompland og Olav Korsnes. I tillegg diskuteres det hva vi skal med kanonen? Skal den være emne for pensum, eller er den regnet som dannelsespensum?

Jon Rogstad intervjuer Terje Tvedt som mener «en av fanesakene burde være å frisette dagens sosiologer fra fagets egen nasjonale historie». I samme intervju vurderer Tvedt norske sosiologers forståelse for internasjonale forhold som «grunn og ganske kunnskapsløs»

En av dem som bøter på dette, Kristian Berg Harpviken, tildeles østlandsforeningens formidlingspris og er intervjuet over 5 sider i nummeret.

Irene Prestøy Lie skriver om sosiologers partnervalg basert på en surveyundersøkelse, og Arve Hjelseth skriver om politisk korrekt forskning.

Til slutt følger Marte Ruas morsomme spalte «Sosiologer i mediene», hvor vi blant annet kan lese utdrag som:

– Ja, jeg opplever meg selv som pliktstyrt. Mitt liv handler om å få plikten og lysten til å møtes. Det er litt varierende hvor bra det går.

Cathrine Holst i portrettintervju i Klassekampen 02.01.2010
Del på Twitter
Del på Facebook
Del på LinkedIn
Del på E-post
Print

Søk