Den sosiologiske offentlighet

Mitt første Vinterseminar

Vinterseminaret var ikke kleint i det hele tatt, skriver student Mathilde Aarvold Bakke.
Tekst: Mathilde Aarvold Bakke

23. januar tok jeg turen til Bardøla Høyfjellshotell i Geilo for Sosiologforeningens årlige Vinterseminar med temaet byråkrati. På forhånd hadde jeg stort sett bare hørt hyggelig ting om Vinterseminaret: Et sted for sosialisering, faglig påfyll og (ikke minst) god mat. En hel helg med sosiologi (og sosiologer) hørtes ikke feil ut. Rett før jul bestemte jeg meg derfor for å melde meg på.

BESTE ARTIKKEL: Fra utedelingen av beste artikkel på Vinterseminaret 2014.

Fredag den 23. januar satte jeg altså turen mot Geilo. Det var ingen tvil om at jeg var på riktig tog da det etter omtrent fem minutter ble erklært at dette var «sosiologi-vognen» og samtlige (meg selv inkludert) dro frem papers, bøker og Macbook. Med relativt full timeplan til enhver tid kan ingen togturer bli lange nok, derfor var vi fremme før jeg var i nærheten av å gjøre alt jeg burde ha gjort.

Siden dette var mitt første vinterseminar visste jeg ikke hva jeg skulle forvente. For det første hadde jeg meldt meg på seminaret uten å ha noen aning om noen jeg kjente skulle dit. For det andre skulle vi sove i hytte. Det primitive hyttelivet har aldri vært helt min greie og min største bekymring for Vinterseminaret: At jeg ikke skulle få vasket håret i løpet av helgen.

 

Til min store lettelse hadde hytten ikke bare en, men to dusjer, og jeg fant fort ut at det faktisk var noen jeg kjente på seminaret. Da var altså helgen reddet for min del og Vinterseminar var utrolig gøy! Jeg lærte masse, møtte mange trivelige sosiologer fra hele Norge og hadde mange spennende diskusjoner. Kort oppsummert, her er mine tre viktigste argumenter til hvorfor også andre studenter burde ta turen til Vinterseminaret:

  1. Du får faglig påfyll: På Vinterseminaret kan du delta i diskusjoner, se på debatter og foredrag, delta på gruppesesjoner og slå av en prat med sosiologer fra hele Norge.
  1. Det er sosialt: Du møter sosiologer fra hele Norge, i alle aldre og som jobber med alt mellom himmel og jord.
  1. Du kan delta på gruppesesjonene: Gruppesesjonene er en grunn til å dra i seg selv. Jeg var med på kultursosiologi-gruppen, og fikk både lese og diskutere mange spennende papers. I tillegg fikk jeg diskutere kultursosiologi med noen som faktisk er interessert i feltet!

Min konklusjon: Uansett hvor du er i studieløpet, master- eller bachelorstudent, dra på Vinterseminaret! Det er sosialt, spennende – og ikke kleint i det hele tatt.

Mathilde Aarvold Bakke

Om Mathilde:

Mathilde Aarvold Bakke (23) har en bachelorgrad i sosiologi fra Universitetet i Oslo og er for øyeblikket enkeltemnestudent. Hun har en forkjærlighet for sosiale medier, selfies og kultursosiologi. Mathilde er også leder av PR-gruppen til Eilert, arrangementsforeningen på sosiologi ved UiO.

Del på Twitter
Del på Facebook
Del på LinkedIn
Del på E-post
Print

Søk