Den sosiologiske offentlighet

Vinterseminaret – også for studenter

Lyst til å diskutere og danse med professorene dine? Dra til fjells.

TEKST: Vilde Blix Huseby
ILLUSTRASJON: Lisbeth Moen

Hver eneste januar skjer noe alle sosiologer og sosiologistudenter med respekt for seg selv bør vite om: Sosiologforeningens årlige vinterseminar. Dette er helgen der sosiologer fra hele landet møtes på et høyfjellshotell i den norske vinterheimen. De går på ski, spiser god mat og snakker sosiologi.

Mange studenter synes Vinterseminaret høres litt skummelt ut. Det snakkes fag, og flere er usikre på hvor «flink» man må være for å dra.

Til den usikre: Her er fem vanlige myter om Vinterseminaret – som lett kan slås hull på.

1) Ingen andre studenter drar

På Vinterseminaret i 2013 hadde over tretti studenter tatt turen til fjells. Tilsammen var mellom 1/3 og 1/4 av alle deltakerne studenter.

2) Det snakkes bare fag på Vinterseminaret

Ikke om vi skal tro Sosiolognytt 2-2012:

« (…) hyggen kanskje er den viktigste grunnen til å komme på Vinterseminaret (…). Festmiddag er hyggelig. Skitur er hyggelig. Det er hyggelig å tenåringsdanse i en altfor stor peisestue. Det er hyggelig å få nye, og friske opp gamle, bekjentskaper» ( Sosiolognytt 2-2012)

3) Fagdiskusjonene blir for vanskelige for meg

Nja. Programmet på Vinterseminaret er ganske variert. Alt fra foredrag over temaer som ofte er nye for dem som kommer, til små gruppesesjoner der du kan melde deg på et tema du selv behersker eller vil lære mer om. I tillegg kommer arrangementer som «Sosiologisk ferskvare», der man får høre ny-eksaminerte studenter fortelle om masteroppgavene sine. Gjerne med en øl i hånden.

4) Jeg vil jo møte fagfolk, men de gidder ikke prate med meg

Mange professorer og andre universitetsansatte sier at de setter pris på samtaler med studenter, fordi det kan få dem til å tenke på nye måter. Til fjells er også alle like. De sitter i de samme foredragssalene, og rundt de samme middagsbordene.

5) Jeg har ikke råd til å dra på Vinterseminaret

Sosiologforeningen har innført gunstige priser for studenter, og flere universiteter tilbyr studentene sine rabatterte priser. Blant annet betaler Universitetet i Oslo tusen kroner per hode for de første ti studentene som melder seg på. Sjekk ut tilbudet på ditt lærested.

Så – er det da noe å vente på? Meld deg på her. 

Teksten ble først publisert i studentmagasinet Socius høsten 2012. Dette er en modifisert utgave.

Del på Twitter
Del på Facebook
Del på LinkedIn
Del på E-post
Print

Søk