Norsk sosiologforening

Påskehilsen fra foreningen

Kjære sosiologer!

Det er 75 år siden Norsk sosiologforening ble startet i år. Finnene var før oss med sosiologforening, mens de andre nordiske landene etablerte sine hhv. i 1961 (Sverige), 1965 (Danmark) og 1995 (Island). På det feiende flotte Vinterseminaret i år som tok for seg sted som tema og samlet rundt 150 sosiologer var ikke dette emne for hurrarop eller andre bemerkninger, så derfor er denne hilsenen et (kort) hurrarop for foreningens 75-årige jubileum!

Det er garantert medlemmer blant oss som er bedre egnet til å fortelle sosiologien i Norge og foreningas historie enn meg, og i løpet av året synes jeg vi skal forsøke å få til noen tekster om dette på Sosiologen og kanskje et arrangement. Ta gjerne kontakt med meg med ideer og forslag.

Vinterseminaret inneholdt også prisutdelinger. Willy Pedersen mottok Hedersprisen, og artikkelprisene gikk til henholdsvis Ida Drange og Liza Reisel, og Mari Teigen og Cathrine Holst. Jeg anbefaler å lese begrunnelsene, og om formidling og praksisprisen. Vinterseminaret markerte også Kenneth Dahlgrens avgang som leder, og det er mange med meg som satt stor pris på hans arbeid. Takk, Kenneth!

På årsmøtet ble jeg altså valgt som leder, og jeg må takke for tilliten. Heldig var jeg som fikk med meg professor Mette Andersen som nestleder, og stipendiat Sebastian Teigen Nygård som nytt AU-medlem, i tillegg til den solide gjengen som har utgjort AU fra før. Referat fra årsmøtet kommer på Sosiologen. Det blir stor stas å arbeide sammen, og som nyhet kan jeg her melde at vi på det første AU-møte slo fast dato for neste års Vinterseminar: det blir 31. januar – 2. februar 2025 på Storefjell ved Gol. 

Hva blir tema? Jo, det skal vi spikre den 17. april, så om ikke lenge får dere vite det også! Eventuell forslag kan sendes til meg eller andre AU-medlemmer.

I disse dager sendes også fakturaene for medlemskap sendt ut, så husk og betal den (og kanskje minne din nærmeste sosiolog-venn om det samme).

Et siste tips: hold deg oppdatert på arrangementene i kalenderen. 2. april vises Sosiologi er en kampsport (om Bourdieu) med innledning av Victor Lund Shammas i Kristiansand – den var en hit på kino i Frankrike i 2001, men de hadde ikke innledning av Shammas! Filmvisning blir det også i Oslo i regi av østlandsavd. samme dag – Døden på Oslo S – med påfølgende diskusjon mellom sosiologene Kenneth Dahlgren, Einar Aarvig og Hilgunn Olsen

 

Med andre ord mye å glede seg til etter påske, men før det: God påske allihopa!

 

Beste hilsen,

Pål Csaszni Halvorsen

Del på Twitter
Del på Facebook
Del på LinkedIn
Del på E-post
Print

Søk