Vinterseminaret 2025 – Program, påmelding og praktisk informasjon

I år kan du velge mellom 17 ulike gruppesesjoner, og det blir keynotes om fremtid, ulike tidsoppfatninger, klasseformasjon og tid, og 22. juli.

Kjære sosiologer og sosiologi-interesserte,

Tema for Vinterseminaret 2025 blir «TID», og seminaret finner sted på Golsfjell som mange ganger før.

Tidsdimensjonen har alltid vært viktig i sosiologien, i klassikernes fortellinger om overgangen fra føydalsamfunn til modernitet, og i historisk sosiologi som analyserer prosesser fra «da» til «nå». Livsfaser som barndom, ungdom, voksenhet og alderdom, og generasjon og kohort er velkjente metodologiske begreper for sosiologer. Også institusjoner som skole, sykehus, religion og universitet har sine egne tidsskjemaer. Og nasjoner har sine egne tidsbestemte ritualer, som når vi markerer frigjøringsdag, kongelige fødselsdager og 17. mai.

Vinterseminaret_2025

Samfunn har også ulike tidsforståelser som stadig endres. Noen lever etter en sirkulær tidsforståelse nær naturens egen tid, i motsetning til den lineære tidsdimensjonen som styrer det moderne samfunnet. På 1990-tallet ble globalisering beskrevet som en sammentrykking av rom og tid. Norske minoritetsgruppers solidaritet med palestinere i den pågående krigen i Gaza kan forstås som et uttrykk for en slik sammentrykking. Samtidig fremmer felles erfaringer med europeisk kolonialisme solidaritet og forstyrrer nasjonale historiefortellinger.

På Vinterseminaret det bli keynotes om fremtid, ulike tidsoppfatninger, klasseformasjon og tid, og 22. juli. I tillegg blir det foredrag om bl.a. migranter og temporalitet, bondeyrkets temporaliteter og tidligere medlemmer av Jehovas vitners «flukt fra evigheten».

Sosiologforeningens arbeidsutvalg inviterer dermed til Vinterseminaret 2025 fra 31. januar til 2. februar. Velkommen til fjells!

Program

Her kan du laste ned programmet i PDF-format: Program Vinterseminaret 2025.

Oversikt over gruppesesjonene

I år kan du velge mellom 17 ulike gruppesesjoner. Vi ber deg svare på hvilken gruppe du ønsker å delta på i påmeldingsskjemaet. Les mer om de aktuelle gruppesesjonene ved å klikke her.

  • Arbeidstid og tid i arbeid (Anne Birgitte Leseth, Hanna Marie Ihlebæk)
  • Hva er en masteroppgave? (Johan Fredrik Rye, Torbjørn Skardhamar)
  • Idrettssosiologi (Nils Asle Bergsgard, Mads Skauge)
  • Institusjonell etnografi (Janne Lund, Ann Christin Eklund Nilsen)
  • Kjønn (Liza Reisel og Beret Bråten)
  • Kollektiv kvalitativ metode (Helga Eggebø)
  • Kultursosiologi (Tore Rafoss)
  • Litteratur, lesing og samfunn (Pål Csaszni Halvorsen)
  • Migrasjon, integrasjon og ulikhet (Julia Orupabo, Marjan Nadim)
  • Miljø, klima og natur (Gisle Andersen, Marthe Elden Wilhelmsen)
  • Ny IA-avtale? – sykefravær, frafall, inkludering og partssamarbeid i norsk arbeidsliv (Lars-Erik Becken)
  • Politisk sosiologi (Mette Andersson, Kari Steen-Johnsen, Daniel Stoltenberg)
  • Religion, livssyn og meningsproduksjon (Lars Laird Iversen)
  • Rus, straff og kriminalitet (Mette Snertingdal, Ingrid Lundeberg)
  • Skiftende Vinder: Sosial Ulikhet i en Polariserende Verden (Øyvind Wiborg)
  • Teknologi og digitalisering (Lars E. F. Johannessen, Erik Børve Rasmussen)
  • Temanummer av NoST Barnehagen i velferdsstaten ( Ann Christin Nilsen, Ida Drange, Hedda Haakestad)
  • Yrkessosiologar//sosiologar i arbeid (Linda Leirpoll)

Skrive- og formidlingskurs

Vi fortsetter å tilby formidlingskurs på lørdagen fra kl. 14-16:15. Det er Frithjof Eide Fjeldstad fra Forsking.no som leder kurset ‘Populærvitenskapelig formidling!’

Kryss av for at du ønsker å delta på kurset i påmeldingsskjemaet.

Praktisk informasjon

Tidspunkt

Seminaret starter fredag 31. januar med lunsj kl. 12:00, generalforsamling kl. 13:00, og åpning av seminaret kl. 14:00. Seminaret avsluttes med frokost kl. 8:30 og ut på søndag 2. februar.

Pris

Early bird-pris (inkluderer kost og losji) for påmeldinger tom. 6. desember:

  • Enkeltrom 7800 kr.
  • Dobbeltrom 7800 kr.
  • Student 2500 kr. Begrenset antall plasser til studentpris – førstemann til mølla! Doktorgradsstipendiater teller ikke som studenter, og må betale fullpris.
  • Fredag – lørdag 4000 kr.
  • Lørdag – søndag 4500 kr.

NB! Prisene vil øke med 10 prosent for alle påmeldinger etter 6. desember. Etter 10. januar er det bindende påmelding til seminaret. Om det er mulig å få refundert hele eller deler av deltakeravgiften ved en eventuell avmelding, avhenger av hotellets velvilje i det enkelte tilfelle.

Transport

Som i fjor skal vi være på Storefjell Resort Hotell på Golsfjell, som kan nås med både buss og Bergensbanen. Vi tilbyr felles bussavgang fra Oslo S via Gardermoen som går helt fram til hotellet. Den går fra Oslo S fredag 31. januar kl. 8:30. Bussen går så til Gardermoen, og har avgang 9:30 til Storefjell hotell. Den er framme på hotellet cirka 12:30. 

Bussen kjører i retur fra Storefjell hotell søndag kl. 10:30. Den går rett til Oslo S og er fremme cirka 14:00. Prisen for buss tur/retur er 800 kr.

Vi gjør oppmerksom på at det er et begrenset antall plasser på bussen, så “førstemann til mølla”. Siden vi ikke kan ha oppdatert oversikt om det er ledig plass på bussen til enhver tid, vil du først få beskjed i etterkant om du fikk plass på bussen. Vennligst kryss av i påmeldingsskjemaet om du ønsker å benytte deg av busstilbudet.

Alternativet er tog til Gol. Vi anbefaler i tilfelle følgende avgang:

– Oslo S (08:25) – Gol (11:14)

– Bergen (08:15) – Gol (11:52)

Personer som ankommer Gol med tog vil bli plukket opp av en buss på tog-stasjonen. Om du ankommer utenom de ovenfornevnte tidspunktene må du selv kontakte hotellet for transport på +47 3207 8000 eller 1001@storefjell.no. De er svært behjelpelige med transport, så ikke nøl med å ta kontakt. 

Påmelding og betaling

Du må betale medlems­kontingenten for 2025, samtidig som du melder deg på*

Betaler du ikke medlems­kontingenten når du melder deg på, vil din påmelding ikke bli registrert. Studenter og de som betaler selv må også betale for deltakelsen samtidig som påmeldingen. 

Deltakere som blir finansiert av arbeidsgiver får faktura i etterkant av påmeldingen. Vi starter med å sende ut fakturaer den 11. desember. Du må – i forbindelsen med påmeldingen – selv betale medlems­kontingenten for 2025 for at påmeldingen blir registrert.

Hvordan betale?

Du betaler for seminaret og medlemskontingenten i vårt medlemssystem Rubic, som du blir koblet videre til etter du har fylt ut påmeldingsskjemaet nedenfor. Her kan du logge inn med navnet ditt, epost, eller Vipps. Er du ikke medlem fra før? Da må du registrere deg før du kommer til betalingssiden. Sjekk om du har betalt på Rubic.no og appen Rubic Connect. Vi minner om at du må betale emdlemskontingenten for 2025 samtidig som du melder deg på.

*Informasjon til IKKE-sosiologer

Hvis du ikke er sosiolog, men skal delta på seminaret, må du betale 350 kroner.

  • Finansierer du deltakelsen selv, betaler du beløpet samtidig som deltakeravgiften når du melder deg på.
  • Er det arbeidsgiver som betaler, legger vi 350 kroner til fakturaen vi sender til arbeidsgiveren din. Viktig: for at dette skal registreres i systemet vårt, vil vi at du registrerer deg i Rubic som «ikke-medlem». Dette er gratis.

Påmeldingsskjema

Meld deg på ved å velge påmeldingsskjemaet som gjelder deg:

Kontakt

Lurer du på noe angående Vinterseminaret 2025? Ta kontakt med arrangementsansvarlig, Johannes Bennetzen, på mail: bennetzen@gmail.com.

Utfordringer med betaling og påmelding? Kontakt kasserer@sosiologforeningen.no.

Generelle henvendelser til foreningen kan sendes på mail til: redaksjonssekretaer@sosiologen.no.

Del på Twitter
Del på Facebook
Del på LinkedIn
Del på E-post
Print

Søk