Norsk sosiologforening

Vil du lede en gruppesesjon på Vinterseminaret 2023?

Brenner du for et tema og vil samle likesinnede til diskusjon? Vi har plass til flere gruppesesjoner på Vinterseminaret 2023. Frist: fredag. 21. okt.

I disse dager planlegger Sosiologforeningen for Vinterseminar 2023. Igjen skal vi samles til fjells og være sosiologer i lag.

Teamet er ‘KRISE!’ og konferansen går av stabelen 3.-5. februar. I den forbindelse er det fortsatt mulighet til å melde seg som leder av en gruppesesjon.

Særlig oppfordrer vi praksissosiologer til å lede grupper, samt deg som jobber med kvalitativ analyse eller krise-relaterte tema.

Fristen er fredag. 21 oktober. Meld din interesse til: e.n.larsen@sosgeo.uio.no. 

Lurer du på hva det innebærer å være en gruppeleder på Vinterseminaret? Les ofte stilte spørsmål nedenfor og bli litt klokere.

Vinterseminaret 2023-med

Velkommen til en utvidet sosiologisk diskusjon av temaet: ‘KRISE!’ (Illustrasjon: Lisbeth Moen)

Ofte stilte spørsmål:

Hva er en gruppesesjon?

Gruppesesjonene er fast inventar på Vinterseminaret og er som en grunnpillar i programmet å regne. Her samles vi i mindre grupper for å diskutere hverandres ideer og arbeider. Det settes av god tid til gruppene både fredag og lørdag.

 

Hvordan foregår gruppene?

De fleste sesjonene er organisert rundt å dele utkast til artikler med hverandre på forhånd. Det er gruppelederne som bestemmer når utkast og eventuelt sammendrag skal sendes inn til gruppa. I selve sesjonen gir deltakerne faglige innspill på hverandres arbeider.

 

Er det bare forskere som kan lede gruppesesjoner?

Selv om de fleste gruppesesjonene er organisert rundt å dele utkast til forskingsartikler har vi også plass til sesjoner som utforsker tema på andre måter! Vi oppfordrer derfor praksissosiologer, freelancere og andre til å til å melde seg som gruppeledere for å utforske et faglig spørsmål på valgfri måte.

 

Kan man være flere gruppeledere sammen?

De fleste gruppene har en person som kontaktperson og leder. Men det er ingenting i veien for å gå sammen med en kollega for å organisere en gruppe.

 

Når er fristen for å melde seg som gruppeleder?

For at vi skal rekke å innlemme gruppesesjonen din i programmet før det lanseres og påmeldingen åpner, må du melde din interesse innen fredag. 21 oktober.

 

Er det noen temaer som passer spesielt godt inn i årets program?

Vi er åpen for at alle typer temaer kan utforsker på sosiologisk vis i våre grupper. Men i tråd med årets tema oppfordrer vi spesielt sosiologer som jobber med kriserelaterte problemstillinger til å melde seg som gruppeleder.

I år er den tradisjonsrike gruppa for kvalitativ analyse satt på pause grunnet den faste lederens utenlandsopphold. Det er derfor en åpning for kvalitative sosiologer til å melde seg som ledere til en kvalitativ gruppe.

Ellers er det bare fantasien som setter grenser!

 

Hvilke grupper og gruppeledere er allerede påmeldt?

Vi har allerede en bred profil med gruppesesjoner til Vinterseminaret. Noen er gamle travere og noen er nye tilskudd. Se igjennom denne lista før du melder deg, for å se om det allerede er noen som skal lede en sesjon på temaet du er interessert i:

  • Idrettsosiologi (Arve Hjelset, Nils Asle Bergsgard) 
  • Migrasjon og integrasjon (Jon Horgen Friberg, Julia Orupabo) 
  • Sosial ulikhet (Øyvind Wiborg, Maren Toft) 
  • Fremtidens arbeidsliv (Lars-Erik Becken) 
  • Institusjonell Etnografi (Ann-Toril Tørrisplass, Guro Wisth Øydgard) 
  • Digitlisering og sosiologi (Lars E. F. Johannessen, Erik Børve Rasmussen) 
  • Politikk, demokrati og sivilsamfunn (Kari Steen-Johnsen, Daniel Arnesen) 
  • Kultursosiologi (Tore Rafoss) 
  • Miljøsosiologi (Kathinka Fossum Evertsen, Håkon Aspøy) 

Hvem kan jeg kontakt hvis jeg har noen spørsmål eller vil melde meg som leder?

Det er post-doctor ved UiO, Edvard Nergård Larsen, som har ansvar for å koordinere årets gruppesesjoner. Kontakt ham på mail: e.n.larsen@sosgeo.uio.no hvis du lurer på noe eller har lyst til å melde seg som leder.

 

Del på Twitter
Del på Facebook
Del på LinkedIn
Del på E-post
Print

Søk