Norsk sosiologforening

Fire på Vinterseminaret 2023

Etter to lange år uten var endelig vårens vakreste eventyr på plass igjen på Golsfjellet 3.-5. februar. Vi tok en prat med både studenter, stipendiater og professorer for å høre om deres opplevelser av vinterseminaret 2023.

Camilla Ness

Bachelorstudent i sosiologi ved Universitetet i Sør-Øst Norge


Er det din første gang på Vinterseminaret?
Ja

Hva har du gleda deg mest til ved å dra på vinterseminar?
Det jeg har gleda meg mest til er egentlig å treffe andre studenter og prate med dem. Så har jeg også selvfølgelig gleda meg til å dra på alle sesjonene, bare være en svamp som suger til seg alt av kunnskap.

Hva har overaska deg mest med Vinterseminaret?
Hvor imøtekommende professorene er, og hvor sosiale sosiologer egentlig er. De er ikke sånne «opphøyde», «untouchable people» som man gjerne tror når man er ny student – de er veldig på, veldig inspirerende og motiverende. De spør mye og er veldig interessert i oss studenter.

Hvorfor vil du anbefale andre bachelorstudenter til å dra på Vinterseminaret? 
Først og fremst for det faglige innholdet som da er plassert utenfor universitetet, det er mye variasjon – mye mer enn det som finnes på det tradisjonelle bachelorløpet! For det andre er det det sosiale – det å bli kjent med andre studenter som går på andre universiteter, dele litt erfaringer, være sosial, drikke litt øl i baren og snakke teori, bare det å bli kjent med folk som har samme interesser!

Erlend Hua Lun Kok

Masterstudent i sosiologi ved Universitetet i Oslo, leder i Østlandsavdelingen, landsstyrerepresentant og studentansvarlig på vinterseminaret 2023


Er det din første gang på Vinterseminaret?
Ja, skulle egentlig i fjor. Jeg ble lei meg når det ble avlyst, så er veldig glad for å være her i år. Det leverer – det er veldig gøy.

Hva har du gleda deg mest til ved å dra på Vinterseminar?
Om jeg kan si det så har jeg gru-gleda meg til litt ulike ting og det jeg på en måte har smått grua meg til har også vært det jeg har gleda meg mest til. Eksempelvis det å opponere på gruppesesjon eller lignende har jo vært kjempemorsomt, veldig givende og jeg har fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger. Folk er jo kjempekoselige, men i utgangspunktet så grua jeg meg fordi det er litt skummelt. Også gleder jeg meg jo til festmiddagen da!

ek_2023

Hva har overaska deg mest med Vinterseminaret?
Jeg tror egentlig at mange, ikke alle dessverre, men veldig mange er utrolig åpne og lette å ta kontakt med. Det er kjempefint og da mener jeg ikke nødvendigvis på en sånn ‘professor-avstand’ måte, men mer sånn generelt – at folk er lettere å huke tak i enn det man kanskje hadde forventet. Jeg hadde også snakket med noen som er fast inventar på vinterseminaret før jeg kom hit, i professorstaben og sånn som beskrev en viss ekskluderende kultur, men den har jeg ikke funnet så veldig mye spor av i alle fall så det er jo veldig fint.

Hvorfor vil du anbefale andre sosiologistudenter til å 
dra på Vinterseminaret?
Jeg tror det er en nydelig mulighet hvis man er faglig engasjert – altså det sosiale også er jo kjempegøy, men hvis du er faglig interessert så har du en nydelig mulighet til å ‘nørde’ skikkelig om ting du visste du var interessert i fra før av og ting du oppdager du er interessert i. Når ulike foredrag er ferdig og lignende så er det jo kjempelett å huke tak i folk og på en måte videre diskutere din inngangsvinkel til det og videreutvikle deg som person da. Så det er den definitivt største grunnen, men hvis jeg skulle legge til en ting til så er det jo absolutt det sosiale.

Erlend Ingridsønn Nordrum

Stipendiat i sosiologi ved Høgskolen i Østfold


Er det din første gang på Vinterseminaret?
Ja

Hva har du gleda deg mest til ved å dra på Vinterseminaret?
Å møte alle menneskene, se hvilke sosiologer som finnes rundt omkring i Norge. Det kommer jo sosiologer fra Nord, Vest og Sør – det er gøy.

Hva har overaska deg mest med vinterseminaret?
Det har vært overraskende fint. Selv om jeg trodde det skulle være fint, så har det overgått forventningene. 

Hvorfor vil du anbefale andre sosiologer til å dra på vinterseminaret?
Jeg vil anbefale andre sosiologer å dra på vinterseminaret for å oppleve den utrolig vakre atmosfæren og bli kjent med sosiologer fra hele landet. 

Torbjørn Skardhamar

Professor og undervisningsleder i sosiologi ved Universitetet i Oslo


Er det din første gang på Vinterseminaret?
Nei, men jeg har ikke vært her så veldig mange ganger. Lurer på om dette er fjerde gangen kanskje?

Hva har du gleda deg mest til ved å dra på Vinterseminaret?
I år så hadde jeg gleda meg til den sesjonen vi hadde om kvantitativ metodeundervisning, som jeg syns var fint! Strålende fornøyd.

Hva har overaska deg mest med Vinterseminaret?
At de fremdeles forteller vitsen til Ottar Brox. Hehe.

Hvorfor vil du anbefale andre professorer i sosiologi til å dra på Vinterseminaret?
Som professor bør man være her for å bygge fag og fagmiljø og selvfølgelig ha det hyggelig samtidig! 

Del på Twitter
Del på Facebook
Del på LinkedIn
Del på E-post
Print

Søk