Norsk sosiologforening

Planlegger nytt program til Vinterseminaret

Denne helga har Norsk sosiologforening avholdt Landsstyremøte på Vulkan i Oslo. Der har vi blant annet jobbet med å planlegge nytt program til Vinterseminaret 2023.

Kunne endelig samles igjen

Etter to lange pandemiår uten annen mulighet enn å samle Landsstyret til digitale møter, var det spesielt kjærkomment endelig å kunne treffes i levende live. Landsstyret består av medlemmene i foreningens arbeidsutvalg – bedre kjent som «AU» – i tillegg til lederne av lokallagene rundt om i landet. Den vante gjengen fra AU, som holder til i Oslo, fikk nå besøk fra Bodø, Bergen, Trondheim og Kristiansand.

I tillegg til å høvle over agendaen fikk vi også tid til to hyggelige måltider sammen – en deilig smøre-selv-lunsj under møtet og en bedre middag på en av resturantene på Vulkan. Såppas må det jo være når vi har sosiologisk besøk langsveis fra.

Landstyret er glad for endelig å kunne samles og venter på å starte dagens program. Fra venstre: Anne Hirrich (Trøndersosiologene) Marthe Wilhelmsen (Sosiologforeningen i Agder) Erlend Kok (Avdeling Østlandet), Lars-Erik Becken (kasserer i foreningen), Johannes Bennetzen (sekretær i foreningen), Mads Skauge (Sosiologforeningen i Nordland) og Hans Marius Nagy (Avdeling Vestlandet). Foto: Juni Katrine Lie.

Diskuterer sosiologisk samarbeid

Møtets hovedanliggende var å knytte bånd mellom lokallagslederne og arbeidsutvalget. På den måten håper vi også å styrke samarbeidet mellom de ulike sosiologimiljøene i Norge. For å få et overblikk over hva som rører seg i de sosiologiske hjørner, brukte vi en god slump med tid på å få en oppdatering om hva lokallagene holder på med for tiden.

Vi fikk blant annet høre om kreativ sosiologiformidling slik som Agders’ populære ‘Sosiologisk akuttmottak’. Et arrangement med høy pilsføring – fikk vi høre – der et panel med sosiologer «løser» hverdagsproblemer, inspirert av P3 sitt radioprogram Lørdagsrådet. Avdeling Vestlandet fortalte om et frokostmøte de hadde hatt med temaet ‘vold i nære relasjoner’. I Bodø hadde det vært sosiologisk boklansering og i Trondheim har sosiologforeningen stått for quiz og hygge.

ERlend

Ivrige diskusjoner på høstens Landsstyremøte. Foto: Juni Katrine Lie.

Gjennomgående har det vært utfordrende å holde koken i lokallagene under pandemien. Det virker likevel som om de fleste har klart å holde noe engasjement oppe. Samtlige ser imidlertid frem til bedre tider nå, og til flere fysiske møteplasser. Derfor var det kanskje ekstra fint å kunne dele både suksess og utfordringer med hverandre. For å lette samarbeidet ble det vedtatt å opprette en felles plattform der vi kan dele ressurser og maler til hvordan arrangementer kan gjøres.

 

Planlegger nytt program for Vinterseminaret 2023

Det er ikke til å stikke under en stol at det var stort engasjement rundt snart å kunne invitere inn til et vaskeekte sosiologisk Vinterseminar. Begivenheten skal gå av stabelen på Golsfjellet første helga i februar 2023.

Arbeidsutvalget er allerede godt i gang med planleggingen, og nå kunne lokallagslederne for alvor slenge seg på med innspill til programmet. Vi ser frem til å lansere et bredt og knakende godt program litt uti oktober. Og selv om vi ikke kan røpe årets tema riktig enda så kan vi fortelle at vi kommer til å servere et flunkende nytt program.

Det betyr ikke at vi skal legge det tidligere temaet «Arbeid» helt fra oss, ettersom dette er noe vi ønsker å løfte frem ved en senere anledning. Nå er det imidlertid et nytt og høyst aktuelt tema vi konsentrerer den sosiologiske energien vår om.

Følg med her inne på Sosiologen.no for mer informasjon etter hvert, eller på e-post hvis du er betalende medlem. Vi legger også ut informasjon i våre SoMe kanaler: Facebook, og nå også via  Instagram (!)

Etter en lang møtedag kunne Landsstyre endelig bevege seg videre i programmet: En bedre middag på Vulkan. Foto: Juni Katrine Lie. 

Del på Twitter
Del på Facebook
Del på LinkedIn
Del på E-post
Print

Søk