Sosiologen søker flere studentbloggere!

Er du student og har lyst til å bidra til Sosiologen.no? Vi er på utkikk etter flere faste bloggere som kan være med på å holde Studentliv levende og dagsaktuelt.

Her får du mer informasjon fra Katarina Bonnevie, ansvarlig for Studentliv, om hva det vil si å være studentblogger for Sosiologen.no.

 

Hva er Studentliv?

Studentliv er den delen av Sosiologen.no som handler om studenter, med tekster av og for studenter. Her finner du tekster om master- og bacheloroppgaver, blogginnlegg om ting som utveksling eller skrivetips, og fritekster med mange ulike tema som jobb etter studiene, og eksamensangst. Studentliv er en arena hvor du kan dele tanker og erfaringer knyttet til det å studere sosiologi. Tekstene her er gjerne korte, dagsaktuelle og lettselgelige.

Nå søker sosiologen faste bloggere til Studentliv, men vi er også åpne for å ta imot enkeltstående bidrag fra studenter landet rundt.

 

Hvorfor skrive?

Å skrive for sosiologen kan gi deg god skrivetrening, følelsen av å være en del av sosiologi-Norge og ikke minst en god øvelse i den sosiologiske fantasi. Og om ikke annet, skriv fordi vi utfordrer deg og vil høre hva du har på hjertet.

Vår faste studentblogger Linda-Marie Leirpoll oppsummerer det fint:
«Å skrive for sosiologen gjer deg mogelegheit til å nå ut til både studentar og professora. Studentlivspalten er veldig lavterksel, så du kan skrive om da meste av da ein vil. Ved å skrive kan du inspirere andre studentar både med «mi masteroppgåve» og studenttankar!»

foto: Christin Hume, unslpash.com

Skrive hva?

Den typiske teksten du finner på Studentliv begynner med en kort introduksjon av forfatter og tema, med bilde av forfatteren. Så kommer selve teksten, ofte med et bilde eller illustrasjon som passer tema. Bilde kan være ett du selv har tatt eller illustrert, eller så finner vi et gratis eksempelbilder (slik du ser over). Tekstene er vanligvis på rundt 400-800 ord, men vi kan også ha litt lengre tekster opp mot 1500 ord. Innholdet er opp til deg, så langt det handler om studieliv eller sosiologi.

Hvordan går du fram?

Si at du tar utfordringen, hva betyr det? Det første du trenger er å ha lyst til å skrive. I tillegg kommer det godt med om du har en idé til tekst, ett utkast, eller en ferdig tekst. Da kan du sende det til meg for tilbakemelding. Ofte går teksten litt frem og tilbake mellom deg og meg før den er klar for publisering. Du velger selv hvor mange blogginnlegg du har lyst til å skrive, men vi forventer oss en minimum på ett innlegg per semester fra våre faste bloggere.

 

Min siste oppfordring, hopp i det!

Katarina Bonnevie

Ta kontakt

Har du spørsmål, tekst eller tips?
Send meg en mail: ck.bonnevie@gmail.com

Spent hilsen,
Katarina Bonnevie
Ansvarlig for Studentliv