Møt studentbloggerne: Stian

Stian er akkurat ferdig med bachelor i sosiologi, og har trådd ut i arbeidslivet på fulltid. Han blogger på sosiologen fordi han setter pris på sosiologisk «kaffeprat».

Foto av Stian Uvaag


NAVN: Stian Aleksander Uvaag (26)
STUDIESTED: Universitetet i Oslo

Hvorfor blogger du på sosiologen.no?
Jeg blogger på sosiologien.no fordi det er fint å skrive henvendt til sosiologer, og en mulighet for skriftlig å bedrive sosiologisk kaffeprat, altså å være faglig på en ikke-faglig måte.

Hva var det som gjorde at du begynte å studere sosiologi?
Det er veldig vanskelig for meg å si hvorfor jeg begynte å studere sosiologi. Jeg startet egentlig såvidt med psykologi. Jeg tror ikke sosiologifaget jeg hadde på videregående var utslagsgivende. Ordet sosiologi dukker jo opp iblant, og ofte brukes det på en veldig abstrakt måte som ikke stemmer helt med hovedparten av hva som blir undervist. Egentlig forventet jeg at sosiologifaget hovedsaklig skulle være mer generell teori.

Hva driver du med når du ikke studerer?
Jeg går tur, jeg skriver litt, men ikke så mye, skjønnlitterært, går ut på arrangementer i Oslo. Og så behøves det jo litt lønnsarbeid ved siden av studiene.

Hvilken sosiolog ville du helst stått fast med i en heis?
Noen sosiologer er sikkert best på papiret. Det hadde sikker vært gøy å sitte fast i heisen med Georg Simmel? Eller kanskje C. W. Mills? Jeg har ikke lest mye av ham, men tenker han må ha vært en person det hadde vært fint å bli stående fast i heisen med.