Møt studentbloggerne: Silje

Silje er masterstudent ved Universitetet i Bergen, og stor fan av de sosiologiske «klassikerne». I tillegg til å være studentblogger for sosiologen, er hun over gjennomsnittet interessert i studentforeningslivet.

Silje Høyland
NAVN: Silje Kathrine Høyland (23)
STUDIESTED: Universitetet i Bergen

Hvorfor blogger du på Sosiologen?
Jeg blogger for sosiologen.no av to enkle grunner: Jeg liker å skrive og jeg liker sosiologi.

Hva var det som gjorde at du begynte å studere sosiologi?
Grunnen til at jeg begynte å studere sosiologi er en kombinasjon av bekvemmelighet og fascinasjon. Uvitende om hva faget egentlig dreiet seg om, valgte jeg sosiologi og sosialantropologi på videregående for å slippe et nytt år med kjemi. Jeg fant ut at til tross for lærebokens tittel så stemte ikke kjemien for min del. Da ble det sosiologi i stedet, ettersom det var et greit likt fag blant elevene. Men etter kort tid fant jeg ut at dette var for meg mye mer enn «greit». Jeg fant det fascinerende hvordan samfunnet og den sosiale sfæren artet seg. Dette var noe jeg ville lære mer om.

Hva driver du med når du ikke studerer?
Da tilbringer jeg mye av min tid i mitt andre hjem, Det Akademiske Kvarter. Jeg synes det er viktig å være samfunnsengasjert, og det er mye av grunnen til at jeg studerer nettopp sosiologi. Fritiden min bruker jeg dermed på å være frivillig fordi jeg synes det er utrolig gøy og lærerikt.

Hvilken sosiolog ville du helst stått fast med i en heis?
Jeg er tilhenger av de klassiske sosiologene, men ettersom det er lite sannsynlig å møte på Max Weber eller C. Wright Mills i en heis i disse dager, så tror jeg Anthony Giddens er den sosiologen jeg ville sittet fast med. Jeg ville takket han for at han er en så anvendelig teoretiker, som kunne trekkes inn i en rekke av de akademiske oppgavene jeg har skrevet.