Velkommen til Vinterseminaret 2018!

Årets store sosiologiske begivenhet går av stabelen i februar. Her finner du alt du trenger å vite om seminaret.

Sosiologforeningens vinterseminar  har tema «Kjønnsforhandlinger» og foregår på Hafjell fredag 2. til søndag 4. februar. Her kan du klikke deg inn på all praktisk informasjon du trenger å vite underveis i seminaret.

I årets Vinterseminaret tar vi for oss et av de virkelige store temaene for sosialt liv, og dermed også i sosiologien. Spørsmål knyttet til betydningen av kjønn for organiseringen av liv og samfunn har vært sentrale og kontroversielle i samfunnsvitenskapen.

Der noen bruker år på å analysere ulike aspekter av hvordan kjønn er sosialt konstruert, er det for andre en enkel, men viktig kontrollvariabel. Uavhengig av dette (pun intended) kan ingen sosiologer – i akademia eller i praksis – overse spørsmål om kjønn, uansett hvilke tema man vanligvis arbeider med.

Hva kan norsk sosiologi bidra med for å forstå kjønn i dagens samfunn? Ikke så rent lite, skal det vise seg. Vi har fått hjelp av noen av landets fremste forskere, som kommer til Vinterseminaret for å belyse ulike aspekter av nåtidens kjønnsforhandlinger.

På programmet finner du ingen ringere enn Helene Aarseth, Anja Bredal, Anne-Lise Ellingsæter, Hannah Helseth, Sune Qvotrup Jensen, Torkild Hovde Lyngstad, May-Linda Magnussen, Magnus Nermo, Annick Prieur, Liza Reisel, Ingvill Stuvøy, Mari Teigen og Kristoffer Chelsom Vogt.

I år har vi også utvidet utvalget av tematiske gruppesesjoner, hvor du inviteres til å delta med artikkelutkast. Det arrangeres også et publiseringsseminar med temaredaktørene fra Norsk sosiologisk tidsskrift.

I tillegg er det som alltid utdeling av hederspris, priser for beste artikler i 2017, presentasjon av sosiologisk ferskvare og festmiddag.

Praktisk informasjon

Vi gjentar de siste årenes suksess med profesjonelle konferansefasiliteter, lokalisert i bunnen av OL-anlegget på Hafjell. Her finner du informasjon om hotellet. Hotellet ligger bare 15 minutter med buss eller taxi fra Lillehammer togstasjon, og det er flotte skiløyper i nærheten. Seminaret starter fredag 2. februar kl. 12.00 og avsluttes søndag med generalforsamling i foreningen.

Seminaret koster:

Konferansedeltagelse og enkeltrom: 4950 kr (dobbeltrom 4650 kr)

Studentstipend: 2000 kr (gjelder 20 stk, det lønner seg å være rask)

Program og informasjon om gruppesesjonene

Nominer årets beste sosiologiske artikkel.

Mer info? Kontakt arrangementsansvarlig Eirin Pedersen på eirin.pedersen@afi.hioa.no

Norsk sosiologforening ønsker velkommen til fjells!