Norsk sosiologforening søker flere studentmedlemmer

For å få til levende sosialt fagmiljø for sosiologer i Norge trenger vi flere studenter inn i sosiologforeningen. Som student får du også rabbatert medlemspris.

Norsk sosiologforening består av omlag 500 aktive medlemmer. Alle medlemmer er med på å støtte opp om et engasjerende faglig og sosialt miljø for sosiologer og sosiologistudenter som befinner seg i Norge. 

Det viktigste arrangementet i året for medlemmer av foreningen er Vinterseminaret. Her møtes gamle og nye sosiologer. Det er virkelig her vi kan se hva som rører seg i sosiologi-Norge. Som student er det å delta på vinterseminaret en unik mulighet for å få faglig påfyll og knytte nye bekjentskaper.

Når du melder deg inn i foreningen er det også sånn at må du huke av for hvilket lokallag du har lyst til å tilhøre – typisk velger du det lokallaget som er på ditt studiested. Slik vil du bli invitert til å ta del i medlemsmøter og kan på den måten være med på å engasjere deg i hvilke aktiviteter og arrangementer du gjerne kunne tenke deg mer av i ditt sosiologimiljø.

Sosiologstudenter i Bergen

For å fortsette å ha et levende faglig og sosialt sosiologimiljø trenger Norsk sosiologforening flere studentmedlemmer (foto: UiB).

Hva får du som medlem?

Et årsmedlemskap for studenter koster 200 kroner. Ved å være betalende medlem vil du få tilsendt tidsskriftet Acta sociologica i posten slik at du kan holde deg oppdatert på aktuell forsking. Du vil også motta nyhetsbrev med ferske saker fra sosiologen.no og aktuell informasjon fra foreningen på mail fire ganger i året. 

I tillegg vil du få mulighet til å benyttet deg av tilbudet om subsidierte plasser til foreningens årlige Vinterseminar. Det er et begrenset antall studentplasser som deles ut etter førstemann-til-mølla prinsippet og det er kun studenter som er medlem i foreningen som får tilgang til disse plassene. Hvis du vil vite mer om hvordan det er å være student på Vinterseminaret kan du lese mer om tre studenters erfaringer i denne artikkelen. 

 

Enkelt å melde seg inn

Vi håper flere studenter har lyst til å bli medlemmer i foreningen, og ikke minst at vi ser mange av dere på Vinterseminaret, andre arrangementer og som forfattere av tekster på sosiologen.no. 

På denne siden kan du lese mer om hvordan du enkelt kan melde deg inn i Norsk sosiologforening (ja, vi tar Vipps!). Og om du fortsatt er litt usikker kan du lese mer om foreningen og gode grunner til å bli medlem i dette intervjuet med foreningsleder, Marit Haldar. 

Har du spørsmål om foreningen eller ditt studentmedlemskap kan du ta kontakt med kasserer og medlemsansvarlig, Lars-Erik Becken, eller kommunikasjonsrådgiver, Juni Katrine Lie, – begge kan nås på redaksjonssekretaer@sosiologen.no