Vinterseminaret 2021 — UTSATT

Vinterseminaret 2021 inviterer til en utvidet sosiologisk diskusjon av arbeid.

(illustrasjon: Lisbeth Moen)

 

Arbeid

Strevsomt, fremmedgjørende, utbyttende. Målrettet, produktivt, identitetsskapende. En kilde til inntekt, helse, og mening – men også sykdom, ulikhet, og urett. Arbeid er en menneskelig aktivitet som gir sosiologer anledning til å trekke opp historiske linjer og klassiske problemstillinger, og samtidig lar oss sette på dagsorden noen av de mest presserende samfunnsutfordringene i 2021. Klimaforandringer, arbeidsliv under en viruspandemi, teknologiutvikling og omstilling, integrering og utenforskap.

Norsk arbeidsliv er et empirisk mikrokosmos for sosiologiens dialektiske verktøykasse. Inkluderende arbeidsliv, solidaritet og bærekraftstiltak eksisterer side om side med økende lønnsforskjeller, diskriminering, oljeøkonomi, og et arbeidsliv der noen oppgaver er nærmest entydig delt mellom kjønnene og andre jobber kun blir utført av innvandrere.

Arbeidslivet er arena for harmoniske sosiale relasjoner og prosesser, men også ulikheter og konflikter mellom samfunnsgrupper. Arbeidet skal tilfredsstille grunnleggende menneskelige behov, men er også opphav til komplekse samfunnsforhold som hierarkiske organisasjoner, systemer for tidsregulering, og kulturelle fenomener. Noe arbeid blir ikke umiddelbart gjenkjent og anerkjent som arbeid, ofte fordi det ikke innebærer et bytte mot lønn eller innenfor rammene av det konvensjonelle «arbeidslivet», men kan likevel behandles som del av et utvidet arbeidsbegrep.

 

Praktisk informasjon

Vi skal i år være på Storefjell resort hotell  Golsfjellet, som kan nås med Bergensbanen. Hotellet ligger bare 20 minutter med buss fra Gol togstasjon. Fra Gardermoen er det i underkant av 3 timer med buss. Vi er opptatt av å forene norske sosiologer fra hele landet.

Seminaret starter fredag 5. februar kl. 12.00 og avsluttes søndag 7. februar med generalforsamling i foreningen.

Early bird-pris (inkluderer kost og losji) for påmeldinger tom. 10. desember:

  • Enkeltrom (5450)
  • Dobbeltrom (5450)
  • Student (2300, NB! Begrenset antall)
  • Fredag – lørdag (3100)
  • Lørdag – Søndag (3700)

Det er også mulig å ha en ekstra natt i forkant (torsdag-fredag) (1495)

NB! Prisene vil øke med 10 prosent for alle påmeldinger etter 11. desember.

Transport:

Det er enkelt å komme seg til Gol med tog. Vi anbefaler følgende avgang:

Oslo:

Fredag 31.01.2020 – Oslo S (08:25) – Gol (11:12)

31.01.2020 Bergen stasjon 07:54 – Gol (11:37)

Personer som ankommer Gol med tog vil bli plukket opp av en buss på togstasjonen. Foreningen arbeider for en egen direktebuss til Gol for personer som ankommer Oslo lufthavn Gardemoen fredag. Dette avklares snarest. Prisen for buss fra Gardemoen vil i tilfelle bli 250 kr.

Tilbakereise ordnes av den enkelte.

Mer info? Ta kontakt med arrangementsansvarlig, Johannes Bennetzen, mail: bennetzen@gmail.com

 

Lenke til påmeldingsskjema finner du her!
Link til programmet for vinterseminaret 2021 og oversikt over gruppesesjonene finner du her!