Ut av akademia 2017

For tredje gang inviterer Sosiologen.no og sosiologforeningen til «Ut av akademia», i år med to foredrag av internasjonalt anerkjente samfunnsforskere.

Sted: Kunstnernes hus, Oslo

Tid: 4. mai kl. 18

Facebook-arrangementet

For tredje år på rad avholdes «Ut av akademia», et arrangement som fremmer sosiologiens engasjement med samtidens presserende spørsmål. I år har vi invitert to internasjonalt anerkjente samfunnsforskere som på ulikt vis har forsket på politiske endringer.

Fra England kommer Steve Hall for å fortelle om grunnlaget for English Defence Leagues oppslutning, basert på omfattende feltarbeid blant deres sympatisører. I januar 2017 kom boken «The Rise of the Right. English Nationalism and the Transformation of Working-Class Politics» som er utgangspunktet for hans forelesning. Halls foredrag vil bli kommentert av Sveinung Sandberg (professor ved UiO).

Fra Østerrike kommer Ruth Wodak, som er Willy Brandt æresprofessor ved Universitetet i Malmö, for å fortelle om sine studier av høyreekstrem retorikk i Europa, hvor England er et av eksemplene. Boken hennes «The Politics of Fear. What Right-Wing Populist Discourses Mean» kom ut i 2015, og danner utgangspunkt for foredraget. Kommentarer ved Anja Sletteland (phd fra UiO).

Opponentenes kommentarer tas med videre til en panelsamtale bestående av Wodak, Hall, Anja Sletteland, Sveinung Sandberg og ledes av Marte Mangset (SPS, HiOA). Publikum inviteres til å stille spørsmål.

Etter det blir det videre diskusjon i baren!

Keynote 1: Ruth Wodak, professor ved Lancaster University og Universität Wien
Kommentator: Anja Sletteland
Keynote 2: Steve Hall, professor ved Teesside University (Middlesbrough, UK)
Kommentator: Sveinung Sandberg