UiO: Norden-samtalen: Oppskriften på lykke

Heldigitalt arrangement! Oppdater deg om lykkeforsking fra sofaen.

Tid: 24.november 2020, kl. 19.00-20.30
Sted: Zoom (lenke publiseres i facebook-arrangement og på arrangementsiden til UiO:Norden. Du kan også få zoom-link tilsendt på mail ved å fylle ut dette nettskjema). Krever ingen påmelding.
Arrangør: UiO: Norden

 

Vi er på vei inn i mørketida og sitter koronaisolert i hver vår sofa. Hva passer da bedre enn å undersøke hvorfor vi i Norden er så lykkelige?

 

Igjen og igjen skårer nordiske land høyt på de internasjonale «lykkeindeksene». Sammen med Sveits er det gjerne Danmark, Norge og Finland som ender på topp.
Sist finnene vant kåringen, førte det til store protester fra vårt nabofolk. De var ikke så lykkelige som verden ville ha det til, mente de selv.

 

Vi lurer på hvordan vinnerne bruker slike undersøkelser i sin nasjonale omdømmebygging, ikke minst her i Norden. Tori Loven Kirkebø, forsker ved prosjektet «Nordic Branding», vil innlede om tallene bak lykkeindeksene, og hva de faktisk sier oss. Hva gjør det med oss her i Norden å måtte leve med stempelet som lykkeligst i verden?

 

Innledningen blir etterfulgt av en samtale om nordisk lykke mellom Tori Loven Kirkebø, Harald Eia og Ragnhild Bang Nes, ledet av UiO:Nordens direktør Tore Rem.

 

Dette arrangementet er en del av «UiO:Norden-samtalen», en arena for samtale om aktuelle nordiske spørsmål.

 

Om UiO:Norden-samtalen

Dette arrangementet er en del av «UiO:Norden-samtalen», en arena for samtale om aktuelle nordiske spørsmål. Hver samtale innledes av forskere tilknyttet den tverrfaglige forskningssatsingen UiO:Norden ved Universitetet i Oslo. Gjennom månedlige arrangementer denne høsten vil vi løfte fram forskning som kan gi nye perspektiver både på dagsaktuelle emner og på vår felles historie.