Sosiologiske samtaler: å forske på rasisme

Arrangementsforeningen Eilert (UiO) inviterer til det nye konseptet Sosiologiske samtaler. I den aller første samtalen diskuteres Arnfinn Midtbøen og Laura Fûhrer hvordan man skal forske på rasisme.

Når: Torsdag 24.02.2022, kl. 19.00 – ca. 20.00
Hvor: Galleriet, Chateau Neuf – Det Norske studentersamfund

Etter to år med hjemmekontor, digital undervisning og stengte barer er det endelig igjen mulig med et levende campus, diskusjoner og pils! Velkommen til sosiologiske samtaler!

 

Denne torsdagen spør vi “hvordan forske på rasisme?”.

 

I samtalen sitter
Arnfinn Midtbøen, førsteemanuensis ved Universitet i Oslo
Laura Führer, førsteemanuensis ved OsloMet

 

Midtbøen forsker på innvandring, integrasjon og etnisk ulikhet. Führer disputerte i høst med doktoravhandlingen «The Social Meaning of Skin Color», hvor hun spør hvilken betydning hudfarge har i Norge i dag. Samtalen ledes av masterstudent Kine Marie Michelet, som for tiden skriver masteroppgave om hvordan rasialiserte personer opplever å snakke om rasisme med den hvite majoritetsbefolkningen.

 

___________

Sosiologiske samtaler er en flunkende ny arena for sosiologer og studenter (og andre interesserte) å møtes, drikke øl og diskutere sosiologi. Hver samtale vil ha et tema hvor fagpersoner snakker om sin forskning, før studentene i publikum får mulighet til å delta. Vi håper dette gjør at studentene blir oppdatert på forskningen på instituttet, og at forskerne på instituttet får snakket med studentmassen utenfor forelesningssalen.

 

Vi håper alle vil fortsette diskusjonen i baren etterpå!

 

Samtalen varer i omtrent en time.