Sosiologisk uke

7.-11. april arrangerer Arrangementsforeningen Eilert, i samarbeid med Socius og Programutvalget på sosiologi, sosiologisk uke med tema globalisering.

Se info om arrangementet på Facebook her.

Program sosiologisk uke (endringer kan forekomme):

Tirsdag 7. april
Kl. 12.00
Supertertetirsdag med utdelingen av studentprisen på det sosiale rom.

Kl. 16.00
Sosiologisk filmklubb viser filmen «Gattaca» med innledning av Gunnar Aakvaak om temaet overvåking og genetisk sortering.

Onsdag 8. april
Kl. 16.30
Programutvalget inviterer under Sosiologisk Uke til debatt om hvorvidt studiet burde gjøres mer yrkesrettet, og hvordan sosiologiprogrammet kan forberede studentene på arbeidslivet. Panelet, som består av representanter fra instituttet, Karrieresenteret og en tidligere student, vil diskutere sosiologiutdanningens arbeidsrelevans og hva som kan og bør gjøres i forhold til dagens ordninger.

Torsdag 9. april
Kl. 16.15.
Sosiologisk forum har i regi av Sosiologisk uke gleden av å invitere til en samtale om terror. Samtalen finner sted i auditorium 7 i Eilert Sundts hus, torsdag 9. april, klokken 16.15.I panelet finner du Tore Rafoss, Kari Steen-Johnsen, Jon Rogstad og Mette Andersson med interessante betraktninger om temaet. De siste årene har terrortrusselen blitt mer reell og truende i det norske samfunn. Sommeren 2014 kom beskjed om en mulig nært forestående terroraksjon, og Morgenbladet karakteriserte det som ”da frykten kom til Norge”. Spørsmålet vi ønsker å få svar på er hvordan denne terrortrusselen påvirker oss som sivilbefolkning.

Fredag 10.april
Globaliseringsfest med sosiologen i arbeid på Chateu Neuff.

Kl. 17.00
Som en avslutning på Sosiologisk uke har arbeidslivsgruppa gleden av å invitere til Sosiologen i Arbeid, med tema globalisering på arbeidsplassen, på Chateau Neuf. Deltagere: Trond Blindheim (rektor Markedshøyskolen), Kristin Botnmark (direktør for kompetanse og kommunikasjon i Sibelco Europe) Ragnhild Skogheim (forsker, Norsk institutt for by og reginsforskning) og Elisabeth Sem Eriksen (Prosjektkoordinator i byrådsavdeling for byutvikling).

Etter dette blir det fest med temaet globalisering, i regi av Eventutvalget og Socius. Det vil også bli fete beats og hits du kan danse til når den etter hvert svært erfarne DJ-gruppen, «Pent Brukte Menn», snurrer plater. Det vil bli matservering på arrangementet, og drikke kan kjøpes i baren.

Lørdag 11. april
Sosiologisk studietur til Berlin
Vi avslutter årets Sosiologiske uke i hjertet av Europa, med fem dager i pulserende Berlin. På programmet står blant annet besøk på Den nordiske ambassaden og Berlin Social Science Center.