Rasisme og klasse etter 9/11

I anledning Akerselva Litteraturfestival, inviterer Deichman Grunerløkka til en panelsamtale om rasisme og klasse etter 9/11.

Når: Lørdag 11. september, kl. 20.00-22.00
Hvor: Deichman Grunerløkka

SAMTALE

Denne dagen er det tjue år siden 11. september 2001. I tida etter angrepet har den antimuslimske retorikken vokst dramatisk i den offentlige samtalen. Vi har spurt en fremragende panel om å betrakte islamofobien og rasismen etter 11. september i et klasseperspektiv.

 

ATHENA FARROKHZAD er poet. Seneste bok: ‘I rörelse’ (Bonniers 2019). I norsk oversettelse finnes ‘Hvitverk’ (Kolon 2016) og ‘Trado’ (H//O//F 2021), sistnevnte skrevet i samarbeid med Svetlana Cârstean.

SINDRE BANGSTAD er sosialantropolog, forfatter og samfunnsdebattant. I 2014 ga han ut boka ‘Anders Breivik and the Rise of Islamophobia’ på det velrennomerte engelske forlaget Zed Books.

FARUKH QURESHI er antirasist, sitter i bystyret for Arbeiderpartiet og er leder og tillitsvalgt for Oslo fengselsfunksjonærers forening.

LINN STALSBERG (ordstyrer) er forfatter og journalist. Hennes seneste bok er ‘Det er nok nå. Hvordan nyliberalismen ødelegger mennesker og natur’ (Manifest 2019).

 

 

BILLETTER OG ANTALL PLASSER

På grunn av Korona er det begrenset antall plasser. Billettene gjelder for hele kvelden.

Vi legger ut halvparten av billettene, den andre halvparten/enkelt arrangementer kan fås i døra på selve arrangementet. Alle arrangementene er gratis.

Får du likevel ikke brukt billetten din ber vi deg sende en e-post til akerselva.litteraturfestival@deichman.no slik at andre kan benytte plassen din.

Bestill billett her!

 

 

SMITTEVERN

I tråd med Oslo kommunes smittevernregler er antall plasser på alle våre arrangement begrenset, for at det skal være trygt for alle og god plass. Alle som deltar må ha billett så vi har kontroll på hvem som deltar ved eventuell smittesporing.

 

– Hold deg hjemme ved luftveissymptomer eller om du sitter i karantene.

– Husk å holde minst 1 meters avstand til andre lånere og til våre medarbeidere.

– Praktiser god hånd- og hostehygiene.

 

Helsa og sikkerheten til våre lånere og medarbeidere har høyeste prioritet, og vi har derfor innført flere tiltak i samråd med smittevernoverlegen i Oslo.