MGP-sosiologisk samtale om musikk og identitet

Varm opp til MGP-finale med sosiologisk sofasamtale og et glass bobler!

MGP skal under lupen på Café Opera 12. mai. (Illustrasjon: NSF, avdeling Vestlandet)

TID: 12. mai kl.18-19.30
STED: Café Opera, Bergen

På selve finaledagen inviterer Norsk sosiologforening avdeling Vestland (NSF) til samtalemøte om musikk, smak, identitet og Melodi Grand Prix på Café Opera.

Hvordan forstår en bergensmusiker, en medieviter og en MGP-entusiast fenomenet MGP? I sofaen stuer vi sammen Fredrik Saroea fra Datarock, medieviter Hilde Arntsen, og Grand Prix-fan Henriette Solrud for å gå i dybden på hva som er greia med den årlige musikkfesten.

Fra “Mil etter mil” med Jahn Teigen i 1978 til “Underground” med Datarock i 2013 – har det skjedd noe med statusen til MGP på veien? Pleide det ikke å være sånn at MGP var dårlig smak, silkemagebelte og saksofon, eller? I samtalen ønsker vi å diskutere hva som påvirker vår oppfatning av musikk og hvordan det henger sammen med identitet. I tillegg utforsker vi i hvilken grad disse prosessene påvirker hvilken musikk en musiker velger å lage. Hva er det som gjør at MGP både elskes og hates, og hvordan kan vi forstå Eurovision i sammenheng med politiske, økonomiske og kulturelle skillelinjer?

Fredrik Saroea: vokalist i Datarock, bandet deltok med låten “Underground” i MGP i 2013.

Hilde Arntsen: medieviter som har forsket på mytene rundt og betydningen av fenomenet MGP, både i Norge og internasjonalt.

Henriette Solrud: Eurovision-elsker som har fulgt MGP-finalene trofast siden Bobbysocks vant i 1985.

Norsk sosiologforening (NSF) er en frivillig drevet forening som arrangerer debatter og samtalemøter med sosiologisk relevans. NSF har i dag sju aktive lokallag: Østlandsforeningen, Agder, Rogaland, Vestlandsavdelingen (Bergen), Trøndersosiologer, Sosiologforeningen Nordland og Tromsø lokallag.

Arrangementet vil være gratis og åpent for alle.