LitteraturSosiologisk salong: Farvel til Eddy Bellegueule

Britt Andersen og Arve Hjelseth diskuterer kjønn, litteratur og klasse med utgangspunkt i Edouard Louis’ hardtslående oppvekstroman.Når: Onsdag 15. mars, 19:00-21:00

Hvor: Verkstedhallen & Lobbyen, Strandveien 29, 7067 Trondheim

 

Facebook-arrangement: https://www.facebook.com/events/208036983010359/

 

Farvel til Eddy Bellegueule av Édouard Louis kom ut i 2014 og slo ned som en bombe. Romanen som skildrer oppveksten til homofile Eddy i en liten industriby nord i Frankrike blåste nytt liv i klassedebatten og litteraturens ansvar – både i Frankrike og i Norge.

På LitteraturSosiologisk Salong den 15. mars vil Britt Andersen, professor i Allmenn litteraturvitenskap, og Arve Hjelseth, førsteamanuensis ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap, gi oss større forståelse for boka og konteksten den skriver seg inn i ved å stille spørsmål ved hvilke roller kjønn, litteratur og klasse spiller i romanen. Samtaleleder er stipendiat ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap Emil Øversveen.

Arrangementet er del av arrangementsrekken KULTUR, KLASSE OG ØKONOMI I FRANKRIKE – en serie med muligheter til å lære mer om Frankrikes kultur og økonomi i dag. Andre arrangementer er Frankrike og Populisme, 13. mars på Litteraturhuset i Trondheim og monologforestillingen «Farvel til Eddy Bellegueule» med tilhørende forsnakk på Verkstedhallen 19. mars.

LitteraturSosiologisk Salong er i regi av Litterært Kollektiv og Sosiologisk Salong, og arrangeres med støtte av Fritt Ord og Institutt for Språk og Litteratur