Forfatter møter politiker: Zeshan Shakar og Hadia Tajik

I valgåret lar Deichman samfunnsengasjerte forfattere utfordre politikere. Nå møter forfatter Zeshan Shakar nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik, til en samtale om den nye arbeiderklassen.

Når: Torsdag 27.mai, kl. 19-21
Hvor: Facebook live på facebooksiden til Deichman Bjørvika // i facebookarrangementet

Hvem er den norske arbeideren i 2021? Forfatter Zeshan Shakar og politiker Hadia Tajik, begge med norsk-pakistansk bakgrunn, er født inn i norsk arbeiderklasse. Og de har foretatt hver sin betydelige klassereise.

 

Shakar er oppvokst på Oslos østkant Stovner, og er i dag statsviter med arbeidsplass på Oslo Rådhus. I tillegg er han en bejublet skjønnlitterær forfatter. Tajik er oppvokst i en liten vestlandsbygd, utdannet journalist og jurist, og ble kulturminister som 29-åring. I dag er hun nestleder i Arbeiderpartiet. Shakar utforsker klassereise i romanene ‘Tante Ulrikkes vei’ og ‘Gul bok’, slik også Tajik gjør i sin bok ‘Frihet. En politisk og personlig historie’. Hva tenker de om egen bakgrunn og reisen inn i middelklassen? Hvordan bruker de egen erfaring litterært og politisk?

 

Shakar og Tajik møtes til samtale om hvem som var, og hvem som er, den norske arbeiderklassen. Er Arbeiderpartiets politikk for de nye i klassen, innvandrerne, som langt på vei har overtatt og utfører de klassiske arbeideryrkene? Ifølge partiprogrammet skal Ap stille krav og stille opp, men er politikken tilpasset taxisjåfører, butikkansatte og renholdere?

 

Samtalerekka “Forfatter møter politiker” ledes av journalist Anne Grosvold.

 

Digitalt arrangement i regi av Deichman Bjørvika.

Lenke til facebook arrangement finner du her!

Opptak av arrangementet vil også være tilgjengelig på facebooksiden til Deichman frem til 10.06.2021.