Eilerts Salong: Amerikanske tilstander

Eilerts salong inviterer til en digital samtale om det politiske klima i USA i kjølvannet av presidentvalget.

Når: 22.03.20, kl. 19.00
Hvor: Lenke til arrangementet vil bli publisert i facebook-arrangementet.

En hel verden holdt pusten i det den amerikanske presidentvalgkampen skulle avgjøres. I etterkant av valget var det et dypt splittet USA som skulle gjennomføre en maktovertagelse, en av de voldeligste i landets historie. Men hva skjer nå? Hvordan vil Demokratene endre USA, og hvordan vil Republikanerne håndtere nederlaget? Hvordan vil et splittet folk forholde seg til sin nye president, og er det mulig for den nye presidenten å forsone frontene? Og ikke minst: Hvordan vil alt dette påvirke forholdet mellom Europa og USA?

 

Til salongen kommer: Hilmar Mjelde seniorforsker ved NORCE som er en av Norges fremste eksperter på amerikansk politikk, Cathrine Thorleifsson professor ved Senter for ekstremismeforskning på UiO har forsket på ytre høyre som en trussel mot demokratiet og Marianne Riddervold professor ved HINN og forsker ved NUPI. Marianne har forsket på forholdet mellom EU-USA

 

Det hele ledes av Erik Mustad ved UiA som forsker og underviser i britiske, irske og amerikanske studier.

 

Om Eilerts salong:

Eilerts salongs overordnede mål er å vise hvordan vi kan bruke samfunnsvitenskapen til å forstå, tenke nytt om og forandre samfunnet. Vi arrangerer samtaler mellom samfunnsforskere og andre samfunnsaktører om spørsmål som står høyt på den offentlige agendaen eller som burde vært det. Vi skal bidra til å komme bak de enkle forståelsene som i for stor grad preger samfunnsdebatten og til refleksjon over det handlingsrommet vi alle har som samfunnsaktører. I stedet for å diskutere symptomer ønsker vi å åpne et rom for refleksjon omkring bakgrunnen for utfordringer i vår tid.