På lag med andre sosiologer?

Willy Pedersen og åtte andre profilerte sosiologer oppfordrer til å følge deres eksempel.

– Det handler om Gemeinshaft, begrunner Willy Pedersen, professor i sosiologi ved Universitetet i Oslo om hvorfor han har vært medlem i Norsk Sosiologforening i mange år.

Når Norsk Sosiologforening nå kjører kampanjetilbud på medlemsskap i foreningen, stiller Pedersen og åtte andre profilerte sosiologer opp for å vise sin støtte. De mener det er viktig å få flere sosiologer til å støtte opp om arbeidet for å styrke norsk sosiologi.

Flere medlemmer – billigere medlemskap

– Vi har satt i gang kampanjen fordi vi vil at flere skal få gleden av å være med i Sosiologforeningen, og fordi vi med flere medlemmer håper å kunne sette ned den ordinære medlemskontingenten på sikt, sier Jørn Ljunggren, forsker ved Institutt for samfunnsforskning og leder av foreningen.

Kampanjetilbudet er på 200, – for medlemsskap (vanlig medlem) og 100,- (student).

Ljunggren mener det er flere grunner til å bli medlem:

  • Mulighet til å bli med på Vinterseminaret – en årlig samling for universitetsansatte, studenter og sosiologer i arbeidslivet
  • Norsk Sosiologisk Tidsskrift og Acta Sosiologica i posten
  • Nyhetsbrev fra sosiologen.no
  • Støtte opp om foreningens arbeid: Sosiologforeningen driver lokallag i hele landet som arrangerer lokale arrangementer, arrangerer Vinterseminaret, følger opp arbeidet med Norsk Sosiologisk Tidsskrift, drifter sosiologen.no og deres årlige arrangement «Ut av akademia» på Litteraturhuset.

Sosiologene som støtter kampanjen lister opp grunner som «solidaritet», nettverksbygging og mulighet til å holde seg oppdatert på faget.

Se alle begrunnelsene nedenfor. For å melde deg inn, følg denne lenken. Du kan også melde deg inn ved å vippse 200 kr (hovedmedlem) eller 100 (student) til #20653.

MEDLEM: Dorte Østreng, redaktør for samfunnsfag i Cappelen Damm, kommer på Sosiologforeningens Vinterseminar hvert år.

MEDLEM: Professor Johs. Hjellbrekke ved Universitetet i Bergen.

MEDLEM: Julia Orupabo er en av mange sosiologer ved Institutt for Samfunnsforskning som er medlem av Norsk Sosiologforening.

MEDLEM: Tidligere statsråd Tora Aasland har vært medlem av Norsk Sosiologforening i en årrekke.

MEDLEM:: Professor Willy Pedersen ved Universitetet i Oslo mener medlemsskap i Sosiologforeningen er en naturlig del av å være sosiolog.

MEDLEM: Det handler om å være stolt av fagidentiteten sin, mener professor i sosiologi, Gunn Birkelund.

MEDLEM: Sosiolog og journalist Andreas Hompland har vært medlem av Sosiologforeningen i nesten 50 år.

MEDLEM: Utreder i Manifest analyse, Ingrid Wergeland, bruker Sosiologforeningen og det årlige Vinterseminaret tll å følge med på hva som rører seg i faget.

MEDLEM: Solidaritet med andre sosiologer. Det er grunnen til at professor i sosiologi, Lise Kjølsrud, har vært medlem av Norsk Sosiologforening i mange år.