Søk
Close this search box.

Den sosiologiske offentlighet

Laster Arrangementer

Alle filmer framstiller samfunnet på en viss måte, og alle filmer kan fortelle noe om samfunnet vi lever i. Sosiologisk Filmsalong er en nyoppstartet arrangementsrekke der vi kombinerer film og sosiologi. Sammen med Sosiologforeningens Østlandsavdeling velger vi ut en film som i en påfølgende samtale inviterer til kreative samfunnsanalyser mellom utvalgte sosiologer. Neste film i rekken er Gatacca.

Vi viser filmen Gattaca, og etter visningen blir det en samtale med Sigrid Bratlie, Kristin Engh Førde, Martin Isungset og Mats Lillehagen. Martin Isungset (UiO) og Mats Lillehagen (OsloMet) er begge sosiologer med forskningsinteresser som omfatter sosiogenetikk. Kristin Førde er forsker ved Senter for tverrfaglig kjønnsforskning ved UiO og forsker blant annet på nye reproduktive teknologier og former for reproduksjon. Sigrid Bratlie er PhD i molekylærbiologi og har skrevet boken Framtidsmennesket. Samtalen er ledet av Hedda Haakestad.

Kjøp billetter her: https://www.vegascene.no/film/UAV20237493 og velg sosiologi-billett ved å bruke koden «carpenter» for å få billetten til 125 kr!
For lenke til arrangement på Facebook, klikk her.
 

Vi ses!

OM FILMEN:
I en ganske nær framtid er det lovlig å velge bort foster med uønskede gener. De fleste som har råd til det benytter seg av muligheten, slik
at barna deres ikke skal bli hengende etter. Vincent Freeman tilhører en ny underklasse; han er unnfanget naturlig og har ikke perfekte gener.
For å oppfylle sin drøm om å bli astronaut låner han urin, hår, blod og andre DNA-prøver fra en tidligere sportsmann som ble lam i en ulykke, men å overta en annen manns gener er vanskeligere enn man skulle tro.
Gattaca var Andrew Niccols første film, og som i flere av de andre filmene hans tar han opp dagsaktuelle tema. Her er hovedtemaet designerbarn, men filmen tar også opp diskriminering, identitet og skjebne.
(Omtale lånt av Cinemateket i Tromsø)

Søk