Påmelding til Vinterseminaret 2018

Påmeldingen er åpnet! Fristen er 15. desember.

Banner Vinterseminaret 2018
TEKST: Redaksjonen.
Illustrasjon: Frederikke B. Hermansen.

Her kan du melde deg på seminaret. Fristen for påmelding er 15. desember.

I årets Vinterseminaret tar vi for oss et av de virkelige store temaene for sosialt liv, og dermed også i sosiologien. Spørsmål knyttet til betydningen av kjønn for organiseringen av liv og samfunn har vært sentrale og kontroversielle i samfunnsvitenskapen.

Der noen bruker år på å analysere ulike aspekter av hvordan kjønn er sosialt konstruert, er det for andre en enkel, men viktig kontrollvariabel. Uavhengig av dette (pun intended) kan ingen sosiologer – i akademia eller i praksis – overse spørsmål om kjønn, uansett hvilke tema man vanligvis arbeider med.

Hva kan norsk sosiologi bidra med for å forstå kjønn i dagens samfunn? Ikke så rent lite, skal det vise seg. Vi har fått hjelp av noen av landets fremste forskere, som kommer til Vinterseminaret for å belyse ulike aspekter av nåtidens kjønnsforhandlinger.

Vi har fått hjelp av noen av landets fremste forskere som kommer til vinterseminaret for å belyse en rekke ulike aspekter. På hovedprogrammet finner du bl.a. Annick Prieur, Helene Aarseth, Liza Reisel, Christoffer Vogt, Torkild Hovde Lyngstad og Mari Teigen.

Sosiologforeningens vinterseminar foregår på Hafjell 2.-4. februar.