Sosiologen søker opponenter til studentblogger

Vårt studentstoff har gode lesetall. Nå ønsker vi å heve nivået ytterligere.

TEKST: Redaksjonen.
FOTO: Unsplashed.com

Studentblogger har vært en fast del av Sosiologens innhold siden starten i januar 2015. Bloggerne er sosiologistudenter på bachelor- og masternivå fra flere kanter av landet, og de skriver om alt fra fagstoff, pensum og studieliv til refleksjoner omkring hendelser og tendenser i samtiden. Flere studentinnlegg har seilt opp som de mest lese sakene på Sosiologen.

Heve nivået

Tilbakemeldinger på og revidering av tekst er viktige ledd i skriveprosessen, og bidrar til å øke kvaliteten på tekstene. Det meste av stoffet som publiseres på Sosiologen går derfor gjennom en opponentordning, hvor skribentene får forslag til forbedringer fra anonyme opponenter. De frivillige i opponentordningen er alt fra masterstudenter til ferdig utdannede sosiologer både i og utenfor akademia.

Inntil nå har studentbloggene vært unntatt denne ordningen, men for å heve nivået på Sosiologens innhold ytterligere innlemmer vi også studentstoffet i opponeringsordningen. For mange er det å blogge en ny skriveopplevelse, og redaksjonen ønsker å komme med gode og grundige tilbakemeldinger for å følge opp studentene som har takket ja til å blogge for oss.

I den forbindelse ser vi etter sosiologer og studenter som har teken på bloggsjangeren eller tekstarbeid generelt, og som har mulighet til å lese og kommentere en bloggtekst omtrent annenhver måned. Denne typen frivillig arbeid er nyttig for mange ulike yrker, og vil gi deg verdifull organisasjonserfaring.

Ønsker du å bidra som opponent på blogg eller på andre tekster? Eller kunne du gjerne tenke deg å bidra fast i arbeidet med studenttekster i redaksjonen?

Ta kontakt med opponeringsansvarlig Stian Aleksander Uvaag på stianuvaag (at) hotmail.com

SOSIOLOGEN SØKER BLOGGOPPONENTER: Grundige tilbakemeldinger på tekstene vi publiserer er en viktig del av arbeidet de frivillige bidrar med.

Les mer

Kontakt redaktør Magnus Heie Gregersen på redaktor (at) sosiologen.no for mer informasjon om å være frivillig, eller les om redaksjonen.